Automobil “kineskog Tesle” pao s trećeg sprata zgrade, dvoje ljudi poginulo (VIDEO)

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Dvije osobe su poginule prilikom pada električnog automobila s parkirališta na trećem spratu zgrade u Šangaju, objavio je kineski proizvođač električnih automobila Nio. 

Nio je kompanija koju mediji često nazivaju kineskim Teslom.

Incident s padom automobila dogodio se oko 17:20 sati po kineskom vremenu. Poginuli su zaposlenik kompanije “Nio” i zaposlenik partnerske firme. Iz kompanije su rekli da su odmah započeli istragu o nesreći u suradnji s odjelom javne sigurnosti, prenosi CNBC.

ČITAJ JOŠ:  Ko je to sretnik koji je u Bosanskom Šamcu dobio na lutriji više od 500.000 KM?!

Područje trećeg sprata s kojeg je automobil pao opisano je kao izložbeni prostor i prostor za testiranje.

Detalje o nesreći kompanija je objavila na kineskoj društvenoj mreži Weibo. Kažu da se preliminarnom analizom na licu mjesta može potvrditi da nesreća nema nikakve veze sa samim vozilom.

U objavi na Weibou, Nio naglašava da incident nisu izazvali problemi s vozilom. No, prvu objavu u vezi nesreće su obrisali vjerojatno jer su korisnici bili bijesni zbog toga što Nio kaže da nesreću nije izazvala neispravnost automobila. 

ČITAJ JOŠ:  (FOTO) Teška saobraćajna nesreća na bh. cesti / Učestvovala tri automobila, povrijeđeno više lica, među njima i beba

Kasnije su objavili novu verziju saopćenja.

GODISNJICA
MARKETING