Automobil se prevrnuo kod pružnog prelaza 

Nepoštovanje saobraćajnih propisa kao i neprilagođena brzina vožnje prouzrokovale su noćas u 2.45 sati saobraćajnu nesreću na putnom prelazu „Blok 5“ u Bosanskom Novom.

Putnički automobil sletio je sa puta i tom prilikom udarivši u dio saobraćajne signalizacije, došlo je do prevrtanja, kada se automobil zaustavio naslonivši se na stub kontaktne mreže.

Na lice mjesta izašle su nadležne službe Hitne pomoći i Ministarstva unutrašnjih poslova RS, kao i Komisija za vanredne događaje Željeznica Republike Srpske.


– U vozilu su bila dvije osobe koja su se kretala magistralnim putem iz pravca Prijedora ka Novom Gradu. Srećom, prema saznanjima koja imamo, oba lica zadobila su samo lakše tjelesne povrede, saopćeno je iz Željeznica RS.

Željeznički saobraćaj nakon završenog uviđaja, pušten je u redovan rad u 6.34.

Copy

Željeznice Republike Srpske ponovo apeluju na sve ućesnike u saobraćaju, da vožnju prilagode uslovima puta i vremena, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza poštujući saobraćajnu signalizaciju, jer će se samo na taj naćin izbjeći i smanjiti nezgode, koji mogu imati tragične posljedice.

Prethodni članakPusić: Izborni zakon u BiH mora se mijenjati u pravcu “jedan čovjek – jedan glas”
Sljedeći članakMozgalica: Koji broj vidite na fotografiji?