Automobili i avion Vlade RS-a razvoze članove njihovih porodica na more!?

11.10.2020., Mostar, Bosna i Hercegovina - Predsjednica Republike Srpske, Zeljka Cvijanovic svecano otvorila 101. Santiceve veceri poezije. U sklopu otvaranja prikazana je i izlozba "Nemanjici-radjanje kraljevine", te muzicko poetski program "Nemanjici u Santicevoj poeziji". Stasa Kosarac, Zeljka CvijanovicrPhoto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Podijelite vijest

Zašto se Kabinet predsjednice Republike Srpske ne oglašava otkud službeno napadnuto vozilo u Mostaru i ko je bio u njemu, kada ona u te dane nije imala nikakve aktivnosti na području tog grada i regije uopće?! Također, nije poznato ni ko je koristio avion Republike Srpske koji je poletio sa banjalučkog aerodroma u Zadar.

Koliko je vlast SNSD-a bahata, najbolje govori posljednji incident kada je u četvrtak kod Mostara napadnuto službeno vozilo iz pratnje predsjednice Republike Srpske kod Mostara, navodi RTV BN.

Već tri dana nema zvanične informacije iz Kabineta predsjednice Republike Srpske o tom incidentu.

Prema prvim informacijama, koje su se pojavile u službenom automobilu nalazio se pripadnik MUP-a Republike Srpske i dvije radnice iz službe predsjednika Republike Srpske. Ono što je poznato da predsjednica u to vrijeme, a ni nakon tog događaja nije imala nikakve zvanične najave da će boraviti na području Hercegovine, tako da je najvjerovatnije službeno vozilo korišteno u privatne svrhe.

Sezona je godišnjih odmora pa je evidentno da je neko o trošku građana Srpske putovao na neku morsku destinaciju.
Za sada se te informacije čuvaju, kao što je i dobro čuvana tajna ko je nedavno odletio avionom Vlade Republike Srpske sa banjalučkog aerodroma u Zadar.

Vladin avion je sa banjalučkog aerodroma uzletio 28. jula ove godine. Krajnja destinacija je Zadar u Hrvatskoj i prema našim informacijama taj avion se još nije vratio u Banju Luku.

Također, ni u to vrijeme nisu zabilježeni zvanični sastanci predstavnika vlasti iz Republike Srpske u Hrvatskoj.

Ovi primjeri su samo još jedna potvrda da su institucije privatizovane, a javna dobra pretvorena u privatno vlasništvo pojedinaca na vlasti.

https://673620db428b45e38265d3220a30f04c.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Ovo nije prvi put da se službeni automobili, kao i vladin avion koriste u privatne svrhe i za članove uže porodice i prijatelje najviših zvaničnika Republike Srpske.

Otuda i ne čudi što iz Kabineta predsjednice Republike Srpske nema odgovora kojim povodom je službeno vozilo iz njene pratnje bilo u Mostaru i to u vrijeme kada je ona boravila u Novom Sadu na obilježavanju 27. godišnjice egzodusa Srba iz RSК u hrvatskoj akciji “Oluja”, piše BN.

Izostao je i odgovor ko se nalazio u automobilu i da li se radi o osobama koje imaju pravo na policijsku pratnju?

Ovo samo navodi na zaklučak da su ljudi u vlasti i oni koji ih opslužuju izgubili svaki osjećaj za realnost i da svakim danom sve više do izražaja dolazi njihova bahatost i bezobzirnost prema građanima, navodi RTV BN.


Podijelite vijest