Portal 072info

Automobilom jurio 240 kilometara na sat: Polako, poginut ćemo

Brza vožnja, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, kao i pretjecanje na mjestima gdje to nije dozvoljeno, najčešći su uzroci teških saobraćajnih nesreća na putevima u BiH. Jezive slike slupanih autmobila u nesrećama često pune rubrike crne hronike. Tragedije sa smrtnim ishodom jedne ili više osoba također su čest slučaj kada su u pitanju teške saobraćajne nesreće na bh. cestama, prenosi Tuzlanski.ba.

U više od 90 posto slučajeva krivac nesreće je vozač, dok ostatak postotka može se pripisati lošoj saobraćajnoj infrastrukturi, kao i tehničkoj neispravnosti vozila. Iako su službenici MUP-a TK redovno prisutni na putnim komunikacijama u Tuzlanskom kantonu, vršeći radarske kontrole, uvijek se nađe neki nesavjesni vozač koji bahatom vožnjom, osim svog, ugrozi i tuđe živote.

Tako je na adresu redakcije portala Tuzlanski.ba upućen i video koji je nastao nedavno na magistralnom putu M-1.8 Tuzla – Srebrenik, a na snimku se može vidjeti kako vozač automobila razvija brzinu od 240 kilometara na sat. 

Pred kraj snimka čuje se i glas mlađe žene koja je sjedila na mjestu suvozača, a koja u jednom trenutku kaže “Polako, poginut ćemo”. Prvi toj brzini, u slučaju da se dogodi saobraćajna nesreća, šanse da učesnici nesreće prežive su minimalne.

Podijelite članak
  • 17
    Shares