Portal 072info

Autoputem hoda žena u crnini i čuje se dječji plač?!

Je li dionica autoputa A3 pokraj Nove Gradiške u Hrvatskoj ukleta? U prilog pričama koje su pokrenuli stanovnici okolnih sela idu brojne prometne nesreće koje se događaju na ovom pedesetak kilometara dugom području. U posljednjih desetak godina ondje je stradalo gotovo dvije i po hiljade ljudi, a mnogi, poput pjevača Toše Proeskog ili glumice Dolores Lambaše, izgubili su i živote.

Nisu samo nesreće razlog tim pričama. Vozačima se u tom svojevrsnom slavonskom Bermudskom trokutu priviđaju razne prikaze poput djevojčice koja nestaje, žene u crnini ili bebe u kolijevci koja leži na cesti, a neki tvrde da su čuli dječji plač ili pak osjetili iznenadnu vrućinu, iako je vani bilo prohladno. Radioprijemnik se neobjašnjivo pali i gasi sam od sebe.

– Bilo je gluho doba noći. Vozio sam u Zagreb i odjednom se na zaustavnom traku ispred mene ukazala neka žena u crnom. Činilo mi se da želi prijeći cestu. U panici sam nagazio na kočnicu i izišao iz auta, no cesta je bila prazna – govori jedan Vinkovčanin. Tek poslije čuo je priče o udovici u crnini koja hoda autoputem i osvećuje se jer su je proglasili vješticom. Obuzela ga je jeza. Neki vozači koji su na toj dionici doživjeli nesreću govore o iznenadnom osjećaju oduzetosti ili pak odvlačenju automobila na drugu stranu ceste. Stručnjaci misle da bi to mogao biti rezultat djelovanja jakog magnetskog polja izazvanog podzemnim vodama, koje “vuče” automobile.

Brođanin Petar Bašić iz Astronomskog društva Gea X, koji inače ne vjeruje u paranormalne pojave, misli da se velik broj prometnih nesreća na tom dijelu autoputa može objasniti umorom vozača. Mnogi od njih putuju na dugim relacijama, a ne zaustavljaju se da bi se odmorili. Brzine su velike, a autoput monoton. Stoga se nerijetko dogodi da utonu u san, ali nije riječ o onom pravom, dubokom snu, nego o mikrospavanju od dvije sekunde. Razlog je to zbog kojeg neki vozači, primjerice kamiona, krivudaju cestom cik-cak, a nisu pijani. U tom zatvaranju očiju i gašenju mozga lako se mogu vidjeti neke slike.

– I meni se dogodilo da sam zadrijemao za volanom i pred sobom ugledao nekakve fantome i duhove. Jednom sam se oko ponoći sam vraćao iz Zagreba i zaspao. Odjednom sam ispred sebe vidio skupinu biciklista kako prelaze cestu. Kada sam se trgnuo i malo protrljao oči, nije ih više bilo – kaže Bašić.

haber.ba

Podijelite članak