Azra Dedić zlatna djevojka iz Bihaća: “Poručila bih svima da ne odustaju”

Azra Dedić zlatna djevojka iz Bihaća: “Poručila bih svima da ne odustaju”

Super se osjećam i presretna sam što sam osvojila zlatnu medalju koja mi puno znači. Nije bilo nimalo lako proći kroz sve to, ali probila sam led i evo osvojila zlato, kazala je Azra

Zlatna djevojka sa Evropskog prventsva u G-džudu Azra Dedić (25) vratila se u rodni Bihać, javlja Anadolu Agency (AA).

Porodica i prijatelji dočekali su Azru i njenog trenera Fikreta Bečića po povratku iz Kelna, a bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić i predstavnici Sportskog saveza Grada Bihaća ugostili su Azru i odužili joj se okačivši sliku zlatne djevojke na zgradi Gradske uprave Bihaća.

“Super se osjećam i presretna sam što sam osvojila zlatnu medalju koja mi puno znači. Nije bilo nimalo lako proći kroz sve to, ali probila sam led i evo osvojila zlato. Neopisiv je osjećaj kada stojiš na tronu. Trenirala sam naporno cijelo vrijeme prije takmičenja, tako da sam pomalo i umorna. Morala sam da u jutarnjim satima trčim sa trenerom i radim svakodnevno. Roditelji, brat, prijatelji i trener su mi bili najveća podrška cijelo vrijeme. Sada ću odmarati sa porodicom. Ovim putem bi poručila svima da ne odustaju od onog čime se bave i da do uspjeha slijede svoje snove“, kaže Azra.

Pored Azrinih roditelja, velike zasluge za uspjeh zlatne djevojke iz Bihaća pripada njenom treneru Fikretu Bečiću koji ističe da nije izenađen ovim što je Azra ostvarila, jer je to od nje i očekivao s obzirom na višegodišnji rad, trud i napore koji su uloženi u to.

“Uvijek kažem da ovo nije slučajno, jer Azra se od 2009. godine takmiči u ovom G-džudu ili džudu za osobe sa poteškoćama u razvoju. Tako da je nama to sasvim normalno. Zasigurno njen isti, ili malo veći uspjeh je to da je prije dvije godine u Kelnu bila treća na svijetu što je prošlo malo nezapaženo. I zbog toga kažem da Azra nije slučajno napravila ovaj rezultat. Rekao sam da je ona na ovom takmičenju osvojila tri zlatne medalje. Prva zlatna medalja što su njeni roditelji i ona uspjeli da je osamostale kroz sve ovo što je radila. Druga zlatna medalja za to što je uopće počela da se bavi sportom i treća što je uspjela da ode na takmičenje. Tako da ova medalja ima poseban sjaj“, kaže trener Bečić.

Roditelji su Azrina najveća podrška. Oni su s njom od njenog rođenja i uložili su puno napora i odricanja da bi Azra danas bila ovo što jeste – evropski prvak u G-džudu.

“Mi smo naučili da od Azre uvijek dobijamo nešto novo i da se ona uvijek pomjera ka naprijed, te ide ka nečem novom i većem. Ovo je za nas bio jedan šok zaista, iako smo vjerovali u nju. Ali, kada čujete da je prva u Evropi, proradile su emocije, i krenule su suze radosnice, da bi tek nakon desetak minuta shvatili šta je Azra napravila – rezultat koji se pravi petnaestak godina. Trebalo je mnogo truda i odricanja da se ovo postigne. Morali smo odbaciti neke stvari i dati Azri prioritet da bi ona postala ono što je danas“, kaže Husein Dedić, Azrin otac.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS