AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Nogometaši Čelika nalaze se u Antaliji, gdje bruse formu za nastavak Premijer lige BiH, gdje imaju jedini cilj, a to je opstanak u ligi, piše Sportsport.ba

Zeničani su u Turskoj odigrali i dvije prijateljske utakmice, a do povratka u Zenicu odigrat će još četiri utakmice. Fokus u dosadašnjem dijelu priprema bio je na igračima koji će pojačati klub, te onima koji su napustili, međutim jedan igrač je svojim ponašanjem i radom na treninzima skrenuo pažnju na sebe.

Najmlađi u ekspediciji Čelika u Turskoj bio je najbolji na testiranju, šuti i radi, a na dvije utakmice koje su Zeničani odradili u Antaliji bio je dosta zapažen što su prepoznali i u stručnom štabu. Riječ je o 16-godišnjem Azuru Mahmiću, kadetu Čelika koji je skrenuo pažnju na sebe i velika je nada kluba s Bilinog polja.

Mladi Mahmić igra na poziciji stopera i neće biti iznenađenje, ako već u proljetnom dijelu sezone bude debitovao za seniorsku ekipu Čelika. Inače ovaj nogometaš i prošle je sezone bio na pripremama s prvom ekipom, te se nekoliko puta nalazio i na klupi za rezervne igrače kod trenera Cihata Arslana.

Osim Mahmića koji je pokazao kako treba da se odnosi prema klubu mladi nogometaš koji je talentovan i koji dobije šansu da radi s prvom ekipom, svakako pažnju zaslužuje i Selim Žuna, 19-godišnji igrač Čelika koji je već debitovao za prvi tim, a na pripremama se također ističe u radu.

Svakako da su Žuna i Mahmić veliki zalog za budućnost Zeničana, te potvrda da ipak u omladinskom pogonu Čelika ima talentovane djece, iako je rad s mladim igračima na veoma niskom nivou posljednjih godina.

Sportsport.ba