AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Kadeti NK Čelik savladali su jučer FK Borac sa 2:1 i tako upisali drugu pobjedu ove sezone.

Kvalitetnu partiju u redovima domaćeg tima pružio je Azur Mahmić, talentovani nogometaš koji očekuje i debi za prvi tim Zeničana. Mahmić je dva puta bio u rosteru za seniorsku momčad, ali debi još uvijek nije upisao.

Sretan je zbog pobjede nad Borcem.

“Iz kola u kolo igramo sve bolje i bolje, te se nadam da ćemo tako i nastaviti. Što se tiče moje igre, sve sam bolji i bolji, te tako želim i nastaviti”, kaže Mahmić za SportSport.ba.

Omladinska Premijer liga je veoma kvalitetna i zbog toga je Mahmić posebno sretan.

“Za svakog igrača je najbitnije da igra u kontinuitetu, pa tako i za mene. Iz kola i kolo moja forma ide uzlaznom putanjom. Ovim putem želim da se zahvalim svojoj ekipi, te treneri Pavletu Skočibušiću, na dobrom radu i trudu”.

Sa nestrpljenjem čeka debi u prvom timu.

“Trebao sam debitovati već prošle sezone protiv Sarajeva, ali zbog nepunih 16 godina nisam mogao nastupiti. Nakon toga sam trebao nastupiti i potiv Širokog Brijega, no povreda je uzela danak. Naravno da je san svakog mladog igrača da debituje za matični klub, ali nikad se ne zna šta nosi budućnost”.

Mahmić je do sada upisao i dva nastupa za kadetsku reprezentaciju BiH, a u Čeliku su svjesni o kakvom se potencijalu radi.

Sportsport