Babajić nije demantirao da je planirao ostavku, Uzunović poručio da ne želi davati dodatnu promociju SDA-u

6A4E5390 806E 4127 AC0B D3DCD0455B9D
Podijelite vijest

Javnost u Zenici još jednom je uvidjela da podvale iz devastirane kuhinje zeničke SDA više ne mogu prolaziti, a posljednji pokušaj bio je nakon prekinute sjednice Gradskog vijeća Zenica na kojoj je Almir Babajić (SDP), nakon konsultacija sa vijećnicom Eminom Tufekčić (SDA) podnio ostavku. To su u zeničkoj, propaloj, SDA pokušali iskoristiti kako bi za ostavku Babajića okrivili gradonačelnika Fuada Kasumovića. 

Iako građani Zenice nisu povjerovali u još jednu laž koju su im pokušali podmetnuti iz SDA, jučer održana konferencija za medije “Zeničke inicijative – Kasumović Fuad” samo je dodatno raskrinkala ono što je u startu bilo očigledno.

Naime, tom prilikom jasno su prezentirani dokazi da je Babajić ostavku Radnom predsjedništvu najavio još ranije pravdajući tu odluku jer nema vremena s obzirom da je ponovo počeo raditi u stacionaru.

ČITAJ JOŠ:  Uzunović: Želim da Zenica ima status i ugled u Federaciji koji i zaslužuje!
A9C13DD7 1C68 4B4C A21E F342997C6157

Ipak, bivši predsjedavajući Babajić nakon ove konferencije oglasio se na Facebooku, demantirajući neke od navoda. Međutim, zanimljivo je, i još jedna potvrda, kako nije demantirao da je najavio i planirao ostavku. 

-Imam potrebu da demantujem dvije neistine iznesene na press konferenciji “Zeničke inicijative” koje se odnose na meni dvije izuzetno osjetljive teme a to su nepravda protiv koje se borim više od 15 godina na poslu gdje radim i moje poštenje.

Izjava Kenana Uzunovića: “Ne želim komentarisati priče i koincidencije o njegovom stanju na poslu u Kantonalnoj bolnici Zenica, odnosno da je najednom prebačen iz Covid ambulante na Fizijatriju i slično”. Istina je ta da se trijažni tim u kojem sam bio sa još dvojicom mojih kolega sa Fizijatrije po odluci menadžmenta raspustio zbog ublažavanja epidemioloških mjera i da smo vraćeni na odjel Fizijatrija nakon 14 mjeseci.

ČITAJ JOŠ:  POBJEDNIČKI CENTRALNI SKUP BHI-KF: Države nema bez svih naroda, ali ima bez SDA, HDZ-a i SNSD-a!

Izjava Kenana Uzunovića: ” Ostaje interesantno zašto ostavku podnio nakon konsultacija sa SDA, odnosno vijećnicom Eminom Tufekčić”.

Prava istina sa događaja na sjednici je ta da je kolegica Tufekčić nakon što je tri puta sa mjesta insistirala da prema Gradonačelniku imam isti kriterij kao prema njoj i da se vratimo “poslovničke okvire”  došla do radnog predsjedništva gdje sam joj rekao da nemam mogućnost da prekinem izlaganje Gradonačelnika i da sam to pokuša više puta. Te konsultacije, kako ih naziva kolega Uzunović su se desile ispred stola radnog predsjedništva gdje su svi mogli da čuju o čemu smo razgovarali – napisao je, između ostalog, Babajić.

Tragom Babajićevog oglašavanja kontaktirali smo Uzunovića, koji je poručio da ne želi ulaziti u medijsku raspravu, te da sve što ima reći će lično njemu.

ČITAJ JOŠ:  LJUDSKI GEST: Motor pukao na dva dijela, Kenan Uzunović prvi pomogao vozaču

-Meni lično, ali ni “Zeničkoj inicijativi – Kasumović Fuad” nije cilj prepucavanje, medijsko natezanje ili prebacivanje loptice. U gradu imamo dosta stvari na kojima se mora raditi i koje se moraju popravljati, cilj ZI je da se u što kraćem vremenskom periodu iznađe modus za daljnje funkcionisanje GV u punom kapacitetu i da se energija troši na što brže iznalaženje rješenja kako bi se bavili stvarnim problemima zajednice, a ne prepucavanjem i skupljanjem političkih poena. Ono što sam izjavio stoji, ali mi kao odgovorna poltička opcija ne smijemo i ne želimo iznevjeriti povjerenje građana. Idemo raditi, a o povrijeđenom egu i nezadovoljnim pojedinacima ćemo drugom prilikom – kazao je Uzunović za 072info. 

Još je podvukao da ne želi davati dodatnu promociju SDA-u od strane Babajića.


Podijelite vijest