KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA

Babajić u 072PODCASTU: Kasumović više ne može igrati na kartu žrtve, vidio me kao svog nasljednika! Zenici treba nova energija

Babajić u 072PODCASTU: Kasumović više ne može igrati na kartu žrtve, vidio me kao svog nasljednika! Zenici treba nova energija

Almir Babajić (SDP), delegat u Domu naroda, prvi je protukandidat Fuadu Kasumoviću na predstojećim Lokalnim izborima u Zenici, što je bio i povod da ga ugostimo u 072PODCAST.

U veoma dinamičnoj emisiji, Babajić je govorio i o svojoj kandidaturi, ali i kako je moguće pobijediti Kasumovića na Lokalnim izborima.

PRVI POTEZ AKO POBIJEDI

Babajić je kritikovao dosadašnji rad prvog čovjeka Zenice, ukazao na propuste, ali i govorio o tome šta bi on uradio prvog radnog dana kao gradonačelnik Zenice i kakve bi poteze povukao konkretno u Gradskoj upravi Zenica.

Govoreći i o padu vlasti u ZDK, Babajić je poručio da se to dogodilo zbog samovolje Kasumovića što je izazvalo revolt kod njegovih zastupnika zbog čega su i napustili BHI-KF.

-Vlast u ZDK je pala zbog samovolje gradonačelnika. Njegovi zastupnici nisu se slagali sa kadrovskim rješenjima. Pričajmo otvoreno, u Gradskoj upravi imate četiri-pet osoba koje se mijenjaju na različitim pozicijama – kazao je Babajić.

PODMETALI SU MI PAPIRE, SPASIO SAM SE ZATVORA

Veoma otvoreno Babajić je prvi put govorio i sa kakvim se situacijama susretao kao predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica.

-Spasio sam se zatvora kao predsjedavajući GV. Podmetali su mi papire na potpis i derali – kazao je on, ali i prokomentarisao trenutnog predsjedavajućeg Gradskog vijeća i način na koji vodi sjednice i nosi se s ovom odgovornom funkcijom.

Tvrdi i kako je njegov protukandidat na nedavnom sastanku u SDP-u kazao da upravo u njemu vidi svog nasljednika.

PROCES ‘ZENICATRANS’ NIJE MONTIRAN

-Ovom gradu treba nova energija. Sudski procesi, ne samo “Zenicatrans”, opterećuju Kasumovića, jer je nekoliko ozbiljnih predmeta otvorenih u Tužilaštvu ZDK. Proces “Zenicatrans” protiv Kasumovića nije montiran. Kasumović više ne može igrati na kartu žrtve, a zamjerim mu što se nije obračunao sa korupcijom i kriminalom – poručio je, između ostalog, Babajić.

U nastavku pogledajte cijelu emisiju Babajića u 072PODCASTU tokom kojeg je govorio o brojnim aktuelnim temama:

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica