Portal 072info

Babić: Naredne utakmice će pokazati gdje Čelik pripada

Bez obzira na to što su nastupili u kombinovanom sastavu, sigurno da se poraz u Kupu odrazio na atmosferu u ekipu, a vremena za analize mnogo nema jer već u nedjelju, Zeničani gostuju kod jedne od najboljih ekipa u ligi.

Uoči gostovanja kod Zrinjskog, trener Marko Babić nada se da će se ekipa izdići iznad teškog poraza u srijedu, te da će svoje pravo lice pokazati u Mostaru.

“Naravno da ne možemo zaboraviti poraz od Rudara, ali ne smijemo padati u negativu. Moramo sve misli usmjeriti ka Zrinjskom i pokušati da se dobrom igrom iskupimo za poraz u Kupu. Protiv Rudara sam vidio na koga mogu računati, a na koga ne u ostatku sezone. Dobio sam jasnu sliku nakon srijede, svaki poraz boli, nadam se da ćemo u prvenstvu biti bolji iz utakmice u utakmicu” ističe Babić.

Za Čelik slijede dva gostovanja Zrinjskom i Radniku, gdje ekipa treba pokazati da li je spremna za nešto više u ovoj sezoni

“Očekuju nas do pauze četiri utakmice, koje su naše četiri utakmice istine i nema mjesta laganju. To su naši ispiti, naše istine, da vidimo da li mi pripadamo ili ne pripadamo gornjem dijelu tabele. Biće velika borba, prva utakmica je već u nedjelju, idemo dan ranije u karantin. Očekujem da igrači pokažu svoje kvalitete, a oni koji dobiju šansu da daju svoj maksimum od prve do zadnje minute. Nemamo suspendovanih igrača, pojedinci imaju male probleme s povredama, nadam se da ćemo se Zrinjskom suprotstaviti u najjačem izdanju, te se predstaviti mostarskoj publici u dobrom izdanju”, kazao je Marko Babić trener Čelika.

Mogući sastav za Zrinjski: Pavlović, Blažević, Ćubara, Vrhovac, Pecelj, Žuna, Perišić, Grahovac, Okić, Jamak i Dilaver.

SportSport.ba

Podijelite članak
  • 6
    Shares