Bacili metalni poklopac šahta s nadvožnjaka i usmrtili vozača kamiona!

Bacili metalni poklopac šahta s nadvožnjaka i usmrtili vozača kamiona!

50-godišnji vozač kamiona smrtno je stradao nakon bacanja poklopca kanalizacijskog šahta na autocesti u Belgiji.

Ovaj skandalozni incident dogodio se u noći s petka na subotu ispod jednog od nadvožnjaka na belgijskoj autocesti E42.

Kako pokazuju nalazi belgijskih istražitelja, počinitelji incidenta dobro su znali što rade. Poklopac kanalizacijskog okna bio je pričvršćen na uže, dužine tako da se pred kamionima nađe u razini vjetrobranskog stakla. Zatim je odbačen neposredno ispred nadolazećeg kamiona Renault T španjolske prijevozničke tvrtke.

Metalni predmet udario je u lijevu stranu vjetrobranskog stakla i zabio se u kabinu. Vozač iz Rumunjske, 50-godišnji Gheorghe Tibil, zadobio je teške ozljede od kojih je odmah preminuo. Štoviše, tragedija je mogla biti i veća jer je kamion ostao bez kontrole i kretao se velikom brzinom. Međutim, srećom, u kabini je bila i supruga vozača, koja se probudila iz sna, preuzela kontrolu nad kamionom i zaustavila ga u zaustavnom traku.

Žena u nesreći nije zadobila teže ozljede, iako je u stanju teškog šoka. Porodičnu tragediju produbila je i činjenica da je pokojnikov sin vozio drugi kamion iste tvrtke, samo nekoliko kilometara dalje. Bio je jedan od prvih ljudi koji se zaustavio na mjestu događaja i vidjeo očeve smrtonosne ozljede.

Nažalost, Belgijci još nisu uspjeli utvrditi tko je bacio poklopac šahta. Policija istražuje ovaj slučaj, a španjolska tvrtka Castillo Trans najavila je da će uložiti sva potrebna sredstva kako bi se utvrdio identitet počinitelja. Stoga molimo za pomoć svjedoke koji su u subotu, 11. maja prije 1.30 sati uočili sumnjiva ponašanja u blizini mjesta tragedije.

Pet mladića su osumnjičeni

Istraga se naglo zahuktala, kada je jedan od mladića ušao u policijsku stanicu kako bi se predao. U jednoj rečenici spominje još četiri imena. Sva petorica dolaze iz Andennea i imaju jedva 17 i 18 godina.

Prema priopćenju belgijskog tužiteljstva, počinitelji će najvjerojatnije biti optuženi za “ubojstvo s predumišljajem”. Riječ je o zločinu za koji je predviđena kazna doživotnog zatvora.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica