Bahreinski investitori zainteresovani za ulaganje u BiH, ambasador pozvao na saradnju

Screenshot 4 10
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić danas je u Sarajevu razgovarao sa nerezidentnim ambasadorom Bahreina za BiH sa sjedištem u Moskvi Ahmedom Al Saatijem, koji je rekao da postoji zainteresovanost bahreinskih investitora za ulaganje u BiH.

Ambasador je pozvao bosanskohercegovačke privrednike na aktivniju saradnju sa bahreinskim investitorima, a Denisa Zvizdića je upoznao sa održavanjem ekonomskog Foruma u BiH početkom iduće godine i prenio mu poziv predsjednika bahreinskog parlamenta da posjeti Bahrein.

Zvizdić je upoznao gosta o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Sagovornici su se saglasili da su odnosi dvije zemlje dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja i naglasili da je neophodno da dobre političke odnose trebaju pratiti i dobri odnosi u oblasti ekonomije.

Zvizdić i Al Saati smatraju da postoji veliki prostor za unapređenje parlamentarne saradnje kao i saradnje u oblastima ekonomije, privrede, kulture, turizma, obrazovanja i da je u narednom periodu neophodno nastaviti jačati međusobne odnose.