p 4
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 12, 2021 @ 13:00
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden (Joe Biden) je rekao kako je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu poručio da će Rusija platiti strašnu cijenu ukoliko se odluči napasti Ukrajinu. Bajden je to Putinu rekao na virtuelnom sastanku koji su održali u utorak, a sličnu poruku uputili su i ministri vanjskih poslova G7 nakon sastanka. 

– Jasno sam dao do znanja predsjedniku Putinu… da će, ako krene na Ukrajinu, ekonomske posljedice po njegovu ekonomiju biti razorne, razorne – rekao je Bajden novinarima nakon što je komentirao smrtonosna tornada koja su poharala nekoliko američkih saveznih država.

Bajden i Putin tokom virtuelnog sastanka
  • Bajden i Putin tokom virtuelnog sastanka
  • Također, Bajden je novinarima ponovio kako slanje američkih vojnika u Ukrajinu nije opcija koja je na stolu, iako će Sjedinjene Američke Države i NATO morati jačati istočno krilo NATO-a.

    Nova šefica njemačke diplomacije Analena Berbok (Annalena Baerbock) rekla je da se G7 složio da se pregovori Kijeva i Moskve trebaju nastaviti u tzv. normandijskom formatu uz posredništvo Njemačke i Francuske, prenosi “dpa”.

    Tekst se nastavlja nakon reklame
    LIDER