Bajden predstavio plan borbe protiv pandemije: Maske, vakcine i otvaranje škola

b 77
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Novoizabrani američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) predstavio je danas novi plan za suzbijanje pandemije koronavirusa u prvih stotinu dana njegove vladavine.

Bajdenov plan ustvari uključuje tri osnovna pravila, a to su obavezno nošenje zaštitne maske, vakcinisanje stanovništva i otvaranje većine škola.

– U mojih prvih 100 dana u Bijeloj kući, sigurno se neće završiti pandemija koronavirusa. To ne mogu obećati. Trebat će nam neko vrijeme da se izvučemo iz ove zbrke. Ali, apsolutno sam uvjeren da za stotinu dana možemo promijeniti tok pandemije i poboljšati živote ljudi u Americi – rekao je Bajden.

ČITAJ JOŠ:  Dodik: Zastava RS morat će biti na zgradi Predsjedništva BiH

Novi američki lider rekao je da će već prvog dana tražiti da se uvede zakonski obavezno nošenje maske, gdje god je to moguće.

– Trebamo vašu pomoć. Nosite maske. To je najmanje što možete učiniti kako bismo smanjili broj novozaraženih, ali i smrtnih slučajeva i hospitaliziranih pacijenata. Pomozite sebi, svojoj porodici i svojoj zajednici. Bez obzira na vašu politiku ili gledište, nosite maske”, rekao je Bajden.

ČITAJ JOŠ:  Bh. gigant će na evropsko tržište izvoziti dijelove za autoindustriju

Kazao je i da njegova administracija u prvih 100 dana želi vakcinisati najmanje 100 miliona ljudi.

Novoizabrani predsjednik također je rekao da bi povratak djece u škole i njihovo zadržavanje u školama trebao biti “nacionalni prioritet”.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING