AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti

Dva njemačka ovčara koji pripadaju predsjedniku SAD Džo Bajdenu (Joe Bidenu) i prvoj dami Džlil Bajden (Jill Biden) vraćeni su u Bajdenov porodični dom u Delver (Delaware) prošle sedmice zbog agresivnog ponašanja u Bijeloj, uključujući i Major Bajden (Major Biden), kazala su dva izvora za CNN.

Major, kojeg je Bajden usvojio u novembru 2018. godine iz skloništa za životinje, imao je jedan“incident“ s članom osiguranja Bijele kuće, kazao je CNN-ov izvor. Naime, riječ je o ugrizu, a tačno stanje ozlijeđenog člana osiguranja nije poznato. Međutim, nagađa se da je stanje dovoljno ozbiljno jer su psi premješteni u Delver, gdje i ostaju.

Stariji ovčar ima 13 godina

CNN je kontaktirao Bijelu kuću, ali nije odmah dobio odgovor.

Major, koji ima tri godine, poznat po tome je da ima sklonost ka pokazivanju uznemirenog ponašanja, poput skakanja, lajanja i naskakanja na osoblje koje osigurava Bijelu kuću. S druge strane, stariji Bajdenov njemački ovčar ima 13 godina i fizički je usporen zbog svojih godina.

Džil o psima

Ova dva psa su uselila u Bijelu kuću u januaru, manje od sedmicu nakon Bajdenove inauguracije.

– Moraju ići liftom, na to nisu navikli i moraju izaći na Južni travnjak s puno ljudi koji ih posmatraju – kazala je Džil prilikom gostovanja kod Keli Klarkson (Kelly Clarkson) i dodala da je bila opsjednuta time da ih čini smirenima, jer ima jednog starog i jednog mladog psa.