Portal 072info

Bajram dođe, mirišu avlije: Brojni vjernici u Zenici klanjali bajram-namaz (FOTO)

Brojni Zeničani klanjali su jutros bajram-namaz u Sultan-Ahmedovoj, poznatijoj kao Čaršijskoj džamiji, gdje je, prema protokolu Ureda muftije zeničkog, upriličena centralna bajramska svečanost. 

Tako je veliki broj vjernika ispunio Čaršijsku džamiju, harem ove džamije, ali i glavni gradski Trg Alije Izetbegovića u Zenici

Bajram-namaz klanjao je savjetnik reisu-l-uleme dr. Ejub ef. Dautović, a nakon čega je uslijedilo tradicionalno bajramsko čestitanje u prostorijama Medžlisa IZ Zenica. 

Drugog dana Kurban-bajrama na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici bit će organizirana “Bajramska svečanost”, prigodan program u okviru kojeg će nastupiti Eldin Huseinbegović, Armin Muzaferija, hfz. Aziz Alili i drugi. 

Tradicionalno će trećeg dana Kurban-bajrama delegacija Muftijstva zeničkog i Medžlisa IZ Zenica posjetiti Kaznenopopravni zavod Zenica, a planirana je i posjeta Kantonalnoj bolnici Zenica. 

Osim toga, u atriju Medžlisa IZ Zenica bit će upriličen bajramski prijem za predstavnike vjerskog, političkog, kulturnog i društvenog života. 

Avaz – D. PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 381
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box