Portal 072info

BAJRAM: Centralna svečanost u Čaršijskoj džamiji u Zenici

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Centralna svečanost povodom Ramazanskog bajrama u Muftiliku zeničkom bit će održana u Čaršijskoj džamiji (Sultan Ahmedova) u Zenici, gdje će u 05.44 sati bajram-namaz predvoditi i bajramsku hutbu održati novi zenički muftija hafiz Mevludin ef. Dizdarević.

Sabah-namaz prvog dana Bajrama, sutra će se klanjati u 04.30 sati, nakon čega će od 05.05 sati do bajram namaza, uslijediti prigodan program i vazu-nasihat.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poslije klanjanja bajram namaza, u 7 sati u Uredu muftije zeničkog bit će upriličen i bajramski prijem za zvanice iz javnog života Grada i Kantona.

Drugog dana Bajrama, u srijedu će se tradicionalno u svim medžlisima obilježiti Dan šehida, a centralna manifestacija će  polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i dove biti održana na centralnom zeničkom Spomen-obilježju “Kameni spavač” te na Gradskom mezarju Prašnice u Zenici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Trećeg dana Bajrama, delegacije MIZ Zenica i Muftiluka zeničkog posjetit će i Kazneno-popravni zavod Zenica, gdje će održati prigodan bajramski program za zatvorenike islamske vjere.

Delegacija će također posjetiti i JU Dom-porodica u Zenici, koja brine o djeci bez roditeljskog staranja te im podjeliti prigodne bajramske poklone “Bajram banka”, a istog dana u 19.00 sati na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenica bit će upriličen i bajramski koncert “Evo mome srcu radosti“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 148
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Vozač maglajske Hitne pomoći Abaz Ibraković: Ostali smo u kvaru s pacijentom, niko nije htio stati i pomoći

072info.com

ZENICA | Biolog Alma Kadrić: o izuzetno ljekovitom potoku Srabljinovac

072info.com

Presudom utvrđeno da je zamjenik ministra pravde prof. Nezir Pivić klevetao Kasumovića

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME