Portal 072info

BAJRAMOVIĆ: Sport nam daje velike šanse u životu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mladi Zeničanin, Benjamin Bajramović, već sedam godina bavi se košarkom trenirajući u zeničkom Košarkaškom klubu TEN. Svojim nesebičnim zalaganjem, trudom i konstantnim treninzima oduševljava sve posjetioce utakmica, a njegova energičnost i sposobnost na parketu sve više počinje da intrigira javnost. Upravo je ovaj šesnaestogodišnji Zeničanin bio više nego odličan razlog da uradimo kratki intervju, a u kojem nam je Benjamin kazao nešto više o svojom sedmogodišnjem bavljenju ovim sportom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Kada si prvi put poželio da uđeš u svijet košarke, kada se javila zainteresovanost za košarku?

Košarka me počela privlačiti još od malih nogu, ali moj prvi susret sa košarkaškom loptom bio je sa svega devet godina, kada sam se odlučio početi da treniram i to traje već sedam godina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Pretpostavljam, ne samo u djetinjstvu nego i sada, postoji neko ko te fascinirao i bio tvoj idol?

Baš kao i svakoj osobi koja se bavi sportom ili nekim drugim stvarima, tako sam i ja oduvijek imao nekog svog uzora. Od malih nogu pa i danas moj idol je Dwayne Wade.

Pored nagrada koje vjerovatno zauzimaju veći dio tvoje sobe, koja je tvoja najveća nagrada?

Svaka nagrada sa sobom nosi svoju posebnost i draga je na svoj način. Ukoliko bih morao izdvojiti neku, onda bih izdvoji nagradu za osvojeno treće mjesto na svjetskom takmičenju u Beču.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kada ti zatreba podrška, savjet, obično su to roditelji, prijatelji ili?

Baš kao i u svemu, kada govorimo o životu uopće, pa tako i u mom bavljenju košarkom bez podrške roditelja ništa ne bi imalo svoj smisao. Tako su oni upravo oni koji mi daju podstrek za dalje i bez kojih bi ovo sve imalo neki drugačiji smisao. Pored njih, moram priznati da podrške ne ponestaje ni od prijatelja, ali ni od moje djevojke.

Benjamin1Da li si imao nekih poziva, ozbiljnih ponuda iz klubova iz drugih gradova?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ponuda je bila, istina ne iz bosanskohercegovačkih gradova, a izdvoji bih ponudu iz Čelika. Za sada sam u KK TEN i trenutno sam zadovoljan situacijom.

Kako komentarišeš perspektivu sporta u Zenici, generalno Bosni i Hercegovini?

Nažalost, generalno je perspektiva za bilo kakav uspjeh u BiH loša, teško da se može uspjeti. Naročito je ugrožen sport, upravo zbog toga gotovo svakodnevno svjedočimo odlasku mladih nada van granica BiH, gdje steknu slavu i uspiju.

Ono što svaki sport iziskuje, to je definitivno, dosta vremena. Kako si uspio balansirati sport i obaveze prema školi?

Jednostavno osoba treba imati osjećaja za organizaciju vremena, posložiti stvari kako treba i onda je uspjeh tu. Škola je ono bez čega se ne može i što je obaveza, a tek onda dolaze sve druge sporedne stvari u životu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Šta je to tvoja želja, tvoj neki krajnji cilj kada govorimo o košarci?

Od svoje devete godine imam svoj cilj, a to je postati profesionalni košarkaš. Svojim nesebičnim zalaganjem i trudom iz dana u dan težim ka tome, konstantnim ulaganjem u sebe i treninzima nastojim taj put što više olakšati.

Budući da se poprilično dugo baviš košarkom, šta bi savjetovao svima onima koji tek sada počinju da treniraju košarku?

Savjetovao bi svakom da se bavi sportom, jer sport nam daje velike šanse u životu, treba biti uporan i pokušati nešto u životu. Ne treba niko zaboraviti kako se trud uvijek isplati.

Portal  072info mladom Benjaminu upućuje iskrene čestitke na postignutim uspjesima, istrajanosti, želimo mu mnogo uspjeha u sportskoj karijeri i da bude  uzor mnogih budućih sportskih, širom svijeta, poznatih imena!!!


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME