marihuana droga ili lijek e1592301341594 660x330 1
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

U sklopu operativne akcije kodnog naziva LORD policijski službenici MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) uhapsili su supružnike iz Posušja zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga.

FIXGEHALT

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZHK su 29. jula zajedno s policijskim službenicima PU Posušje i Specijalne policije MUP-a ZHK, na temelju naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu, izvršili su pretragu obiteljske kuće i pratećih objekata u mjestu Vrpolje, općina Posušje.

“Prilikom pretrage policijski službenici su u prostoriji, koja je u sklopu obiteljske kuće, pronašli i izuzeli nasad od 39 zelenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, kompletnu opremu za laboratorijski uzgojopojne droge Marihuana, veći broj sjemenki indijske konoplje, te određenu količinu streljiva”, izvijestili su u petak iz MUP-a ZHŽ-a.

Nakon izvršene pretrage supružnici S.K.(67) i S.K.(64) su privedeni u službene prostorije MUP-a ZHŽ-a Ljubuški gdje su lišeni slobode te je nad njima otvorena kriminalistička obrada zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

LIDER

U toku postupanja po naredbi za pretragu na mjestu događaja nazočio je postupajući tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Široki Brijeg.

“Po kompletiranju predmeta protiv gore navedenih osoba biti će upućeno izvješće Kantonalnom tužiteljstvu Široki Brijeg o počinjenom kaznenom djelu neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga”, priopćeno je iz MUP-a ZHK.