Bakalar: Stav međunarodne zajednice je jasan, izbora će biti i mi se spremamo za njih 

Bakalar: Stav međunarodne zajednice je jasan, izbora će biti i mi se spremamo za njih 

Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) Željko Bakalar poručio je u CIK-u teku pripreme za Opće izbore u BiH 2022. godine.

Bakalar je na svom Twitter nalogu napisao da mijenjaju provedbene akte i raspisuju javne nabavke.

“Jacanje integriteta izbornog procesa podupiremo. Svako tehničko unapređenje je moguće uz planiranje, budžetiranje, kao i vrijeme za nabavu i testiranje opreme”, napisao je Bakalar.

Kako je renije rekao, ustavnih i zakonskih smetnji za održavanje izbora nema i to je neupitno.

“Činjenica je da je razočaravajuća stvar da se nije došlo do dogovora kojim bi se implementirale presude Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH, što je uvjet iz Mišljenja Evropske komisije po zahtjevu za članstvo BiH u EU. Međutim, po postojećim ustavnim rješenjima i Izbornom zakonu onakvim kakvi su danas, održani su i prethodni izbori i svi oni prije toga”, kazao je on.

Izričito je naglasio da, kad su izbori u pitanju, njihovo održavanje ili neodržavanje, po pristupu međunarodne zajednice, je nešto što nema alternativu u ovim ili onim uvjetima.

“To je vrlo jasno iskomunicirao i visoki predstavnik tijekom pregovora u Neumu i puno bolja stvar je da imamo bilo kakve izbore, nego da ih nemamo nikako”, izričit je Bakalar.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE