2 29
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA danas je komentirao izjavu Milorada Dodika “o povlačenju s pozicije člana Predsjedništva BiH”. 

FIXGEHALT

– Ova zemlja ima svoj ustav, zakon, izborni zakon. Svi ga se moramo držati. Svi ćemo naučiti da poštujemo ustav i zakone. Ljudi će otići, ja ću otići, Dodik će otići, Ustav i zakoni će ostati, država će ostati. Može da Dodik izgovori šta god hoće. Svi smo u istom čamcu. Ako ga zaustave, svi ćemo stajati. Ako ga počnu gušiti, svi ćemo se gušiti, neće se niko izvući, a prvi će stradati oni koji prave problem – rekao je Bakir Izetbegović.

Danas je najavljena posebna sjednica NSRS na kojoj  bi, prema najavama, trebalo biti izmjena Krivičnog zakona RS kojima će se kažnjavati i do 15 godina zatvora neko ko kaže da je “Republika Srpska genocidna tvorevina” i slično.

– Ne možete zabraniti ljudima da kažu da se desio genocid, da je etničkim čišćenjem, rušenjem džamija i crkava nastao taj entitet, to je tako. Ne možete zabraniti naučnicima da to pišu, političarima da govore istine. Svi mi imamo pravo govoriti istinu u ovoj zemlji. Ali nemamo pravo nikoga vrijeđati. Ne možemo nazvati narod i entitet genocidnim. To ne možemo raditi, niti ćemo raditi – rekao je Bakir Izetbegović za N1.

LIDER