Bakir Izetbegović prije izbora tvrdio da se u narodu probudio inat, pa doživio debakl

bakir
Podijelite vijest

Lider SDA Bakir Izetbegović dožio je veliki debakl na izborima za Predsjedništvo BiH.

Kandidat ujedinjene opozicije za Predsjedništvo BiH Denis Bećirović, prema još uvijek nepotpunim rezultatima, ima prednost od 100.113 glasova prednosti u odnosu na Bakira Izetbegovića.

O inatu

Podsjećamo, na skupovima SDA u Ključu i Sanskom Mostu 25. septembra Bakir Izetbegović je govorio o odnosima sa političkim oponentima te tom prilikom kazao da udruživanje “više heterogenih stranaka na temelju mržnje prema SDA neće imati rezultat kakav te stranke očekuju jer im narod to neće dozvoliti.”

ČITAJ JOŠ:  Oštar odgovor “Zelenih beretki” Bakirovom “Crnom labudu: “Kako možete nazvati 3.000 boraca dezerterima?”

– Osjećam u našem narodu da prepoznaju motive koji stoje iza toga i da se počinju okupljati, da se u njima počinje buditi inat. Oni su se okupili, a neki stranci ih podržavaju, da slome snagu koja je narodu vratila ponos, vratila državu, identtiet, najjaču patriotsku stranku u BiH – rekao je tom prilikom Izetbegović.

Očito da se jeste probudio u inat u narodu, ali ne na onaj način na koji je to tvrdio Bakir Izetbegović.

O 11 stranaka

Na jednom predizbornom skupu je također kazao “Neka ih je 11, neka ih je 111, neka ih je 1.011. Jedan odlučuje!”, a nekoliko sati nakon okončanja izbora rekao je da nije mogao pobijediti 11 stranaka.

ČITAJ JOŠ:  Oštar odgovor “Zelenih beretki” Bakirovom “Crnom labudu: “Kako možete nazvati 3.000 boraca dezerterima?”

– Kako očekivati da pobijedite 11 udruženih stranaka. To je jako težak zadatak, da ih je bilo 9 uspio bih, ali 11 nisam mogao – poručio je Izetbegović.

Avaz