Bakir Izetbegović u debati na FTV govorio na engleskom jeziku: I would talk about… 

Bakir Izetbegović u debati na FTV govorio na engleskom jeziku: I would talk about… 


Federalna televizija ugostila je kandidate za člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, Bakira Izetbegovića i Mirsada Hadžikadića.

Voditelj emisije Darjan Babić istakao je da je u životopisima sva tri kandidata pročitao da tečno govore engleski jezik, te je podsjetio gledatelje da je do sada bilo situacija da članovi Predsjedništva ne govore svjetske jezike, posebno engleski koji je najrasprotranjeniji. 

Bećirović je istakao da emisija nije kviskoteka, a na pitanje Babića upućeno Izetbegoviću da li on smatra da je to kviskoteka, predsjednik SDA je progovorio na “ruskom engleskom”. 

– I don’t consider it as you said. What I say to other side depends on the other side. When I am talking to is the counterpart coming from let’s say Brussels or from Ankara, or from Arabia, of course with people from Brussels I would talk about candidate status and with the people from Arab countries I would talk about investments and so.

(Ne smatram to kako ste rekli. Ono što ću reći drugoj strani zavisi od druge strane. Kada ja razgovaram, zavisi odakle dolazi sagovornik, onaj koji dolazi iz recimo Brisela ili iz Ankare, ili iz Arabije, naravno sa ljudima iz Brisela bih razgovarao o kandidatskom statusu, a sa ljudima iz arapskih zemalja bih razgovarao o investicijama i tako, op.a.)

Hadžikadić je prokomentirao da će ga ljudi razumjeti ono što govori, ali da to nije fluidno.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica