„Bal@, baletna i-štorija“ – Po prvi put u Zenici izvedena baletna predstava

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Prva baletna predstava u Zenici

U prepunoj Velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, večeras je održana baletna predstava, po prvi put u ovom gradu, nakon 22 godine pauze i to u izvedbi najmlađih članova Baletnog studija „Ars“ iz Zenice, koji su se za ovu predstavu i ovaj zaista prekrasni ugođaj za svakog, spremali maksimalno i trudili se sve prisutne ostgaviti bez teksta, što su na kraju i uspjeli.

Ono što vrijedi napomenuti jeste to da je baletni studio „Ars“ otvoren u septembru 2012. godine i da su najmlađi članovi, koji su pokazali veliki talenat i želju ,uspjeli doći do manifestacije kao što je „Zeničko proljeće 2013“ i u roku od šest mjeseci spremiti i predstaviti Zenici premijeru predstave „Bal@“.

Predstava se odvijala u nekoliko činova, sa prekrasnom scenografijom i u kojoj je predstavljeno odrastanje jedne djevojčice, cijeli njen život ali i put prema karijeri.
Taj profesionalni put ove djevojčice je ustvari treniranje baleta, i njena životna želja, da postane balerina.
Ono što se moglo zaključiti na kraju da svaki čovjek naručito mlada osoba može da ostvari za sebe ono što želi i ono što voli, a naručito da stigne do svojih životnih ciljeva jer rad i trud, će se ostvariti jednog dana i bit ćemo sretni radi roga.

Publika u Velikoj sali BNP-a ustala je na noge na samom kraju predstave i na taj način čestitali mališanima i njihovim instruktorima i trenereima na uloženom trudu i zalaganju.

FOTO: Benjamin Hazić