Portal 072info

BALAŠ: U Goražde ne putujemo sa bijelom zastavom, očekujem tri boda!

Rukometaši Čelika danas putuju u Goražde gdje se u okviru osmog kola Premijer lige sastaju sa RK Goraždom.

Sinoć su “Čelikovci”, pod “dirigentskom palicom” prof. Bojana Crnmomarkovića pred put u Goražde održali posljednji trening, na kome se kao i prethodnih dana dobro radilo i pripremale se varijante za važan susret u Goraždu.

– Imamo problema sa povredama. Naš standardni mladi igrač Hamza Hadžić, koji se tek “riješio” bolesti u leđima, na treningu je “zaradio” novu povredu (zgloba noge, op.a.) i ne putuje u Goražde. To je veliki hendikep za nas. Slično je i sa Mirzom Dervenčićem, golman Ajdin Tufekčić također je bolestan i ima gripu. Kod Maraka Pandžića je nešto bolja situacija, on je sanirao bolove u leđima i spreman je za Goražde – kaže Bojan Crnomarković,  trener RK Čelika.

Na put u Goražde putuju: Amar Ćerim, Jasmin Omerović, Mirza Dervenčić, Faris Mrako, Mustafa Babić, Enes Sirčo, Edvin Begović, Aldin Begagić, Nemanja Bezbradica, Almir Balaš, Adnan Begagić, Nikola Grahovac, Enes Skopljak, Marko Pandžić i oporavljeni Ranko Božić, koji je zbog povrede ramena bio van stroja mjesec i po dana.

– Veoma cijenimo mladu i taletovanu ekipu RK Goražda, ali mi u Goražde ne putujemo sa bijelom zastavom! Na trenzima smo marjivo radili, dobro se pripremili i ja očekujem da iz Goražda donesemo tri boda! – izjavio je Almir Balaš, jedan od najtalentovanijih igrača Čelika.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sportplus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sportplus”
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box