Balaševićeva porodica je nakon njegove smrti česta meta kritika, sada su krivi zbog muzeja muzičaru

Screenshot 8 35
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Usljed predstavljanja planova za izgradnju muzeja posvećenom Đorđu Balaševiću, njegova porodica našla se na udaru kritika na društvenim mrežama nakon što su mediji u Srbiji objavili da zahtijevaju da u sklopu objekta bude i kafeterija te prodavnica i 11 soba. Kćerka legendarnog muzičara tvrdi da to nije istina.

Kako piše Nova.rs, najavljenom projektu se protivi i jedan dio opozicije u Skupštini grada Novog Sada jer planira zauzeti prostor Univerzitetskog parka.

Svoje protivljenje obrazložili su time što gradu “svakako nedostaje zelenila” te kazavši da postoje i druge lokacije koje se mogu iskoristiti za tu namjenu.

Međutim, posebna rasprava pokrenuta je na Twitteru, čemu se priključila i kćerka pokojnog muzičara Beba Balašević.

Tviterašima je, kao i opoziciji, posebno zasmetalo to što će muzej biti izgrađen u parku, ali i to što je zatraženo da prvobitni plan bude proširen te da objekat sadrži i prodavnicu, kafeteriju i 11 soba za smještaj.

Beba je na Facebooku istaknula jedan od komentara sa Twittera, kazavši da su ovi navodi “apsolutna laž i izmišljotina”.

Obratila se ženi koja je autor tog tvita te poručila da će riječi njenog oca nadživjeti njih obje kao i “mnoge druge koji smatraju da su njihove riječi na Twitteru važne”.

Mnogi su u svojim tvitovima istaknuli kako je planirana lokacija objekta sporna, ali da muzičar za svoje životno djelo zaslužuje ovakvu počast.