Baldwin prisustvovao komemoraciji ubijene Hutchins, sreo se s njenim suprugom i sinom

9611DABB 7381 4526 9AA9 6E3A399619BF

Glumac Alek Boldvin (Alec Baldwin) prisustvovao je privatnom memorijalu za Halinu Hatčins (Halyina Hutchins), direktoricu fotografije koju je slučajno ubio u četvrtak nakon što je pucao iz rekvizitnog pištolja koji je, prema svemu sudeći, greškom napunjen pravim mecima.

Boldvin je komemoraciji prisustvovao uz supruga i sina stradale Hatčins.

Ovaj posljednji oproštaj od mlade direktorice fotografije održan je u krugu prijatelja i porodice u Santa Feu u Novom Meksiku, piše New York Post.

Baldwin se nakon ovog tragičnog događaja oglasio i na Twitteru, navodeći da je shrvan zbog svega što se dogodilo te da je podrška suprugu i sinu ubijene.

Izbezumljen je u više navrata tokom ispitivanja pitao zbog čega mu je dat pištolj s pravim mecima te da mu se to tokom karijere nikada nije desilo, stoji u policijskim izvještajima.

Podsjećamo da se sve ovo desilo na snimanju scene za film “Rust” u jednoj improvizovanoj crkvi u Santa Feu. Baldwinu je pištolj dao pomoćnik reditelja navodeći da je “hladan” što je podrazumijevalo da je siguran te da u njemu nema bojnih metaka.

Boldvin nakon stravičnog događajaBaldwin nakon stravičnog događaja

Policija je istakla i to da pomoćnik režisera nije znao zapravo da su u pištolju pravi meci.

To je postalo jasno nažalost nakon što je Hatčins (42) ustrijeljena u grudi, a njen kolega reditelj Džoel Souza (Joel) koji se nalazi iza nje je ranjen.

Souza je pregledan u bolnici, sanirana mu je povreda ramena i pušten je na kućno liječenje.

Snimanje filma je prekinuto na neodređeno vrijeme, a svi koji su se nalazili na setu šokirani su ovim događajem.

IZVORAvaz
Prethodni članakVesna Zmijanac promijenila imidž
Sljedeći članakHrvatski borac prijetio rivalu pa doživio težak nokaut, pomoć mu se dugo ukazivala u ringu