balotteli
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 18, 2021 @ 16:05
KATEGORIJA: Sport / Svijet
FIXGEHALT

Fudbalska reprezentacija Italije je samo četiri mjeseca od osvajanja Evropskog prvenstva upropastila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, pa će aktuelni evropski prvaci kartu za Katar tražiti kroz baraž.

NER FIT

Nije bio u reprezentaciji tri godine

Realizacija je problem za selektora Roberta Mančinija (Mancini), međutim u dodatnim kvalifikacijama bi “Azuri” mogli dobiti pojačanje u napadu. Naime, trenutni napadač Adane Demirspor Mario Baloteli (Balotelli) se nudi reprezentaciji Italije, za koju nije igrao više od tri godine.

“Super Mario” je posljednji nastup za “Azure” imao protiv Poljske 2018. godine. Taj duel se igrao u okviru Lige nacija, u grupi 3 u kojoj je bila i naša reprezentacija, te selekcija Nizozemske.

Kao argument zbog kojeg bi trebao dobiti poziv, Baloteli nudi svoj učinak u turskoj Super ligi. Napadač je na 12 utakmica ove sezone postigao pet i namjestio još pet golova.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Dobar odnos sa selektorom

– Poslije dve i po godine napokon se osjećam dobro. Spreman sam da se vratim u reprezentaciju. Za mene bi to bio san. Pješke bih došao iz Turske, ako bih se našao među fudbalerima pozvanim za martovski baraž – rekao je Baloteli, te se dotakao svog odnosa s Mančinijem:

– Izgradio sam dobar odnos sa Mančinijem. Oduvijek je tako. Samo neka mi kaže šta od mene traži i odmah se vraćam u reprezentaciju. Baš smo nedavno pričali. Rekao sam mu: „Nisi me zvao, jer znaš da nisam na svom prepoznatljivom nivou. Imam vremena do marta da dostignem formu kakvoj težim. Ne pričam ovo da bih se žalio što nisam u reprezentaciji, daleko sam od svojih najboljih izdanja, zato moram da radim – dodao je napadač koji je sa Mančinijem sarađivao u Interu, Mančester sitiju i državnom timu Italije.

LIDER