Banda mučila ljude pa poslije tražili novac za otkup

Banda mučila ljude pa poslije tražili novac za otkup

U akciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je otkrivena i uhapšena međunarodna banda otmičara koja je od porodica otetih tražila otkup od 200.000 i 100.000 eura putem video poziva.

Srbijanski mediji su došli u posjed jednog od snimaka video poziva na kom se vidi kako od mladića kom oružje drže upereno u glavu traže da, najvjerovatnije od oca traži novac kako ga ne bi ubili.

“Otmica koja podsjeća na one iz američkih akcionih filmova dogodila se 10. februara u Mladenovcu, a meta kidnapera su bila dvojica sirijskih državljana”, otkrio je izvor srbijanskih medija.

Grupa otmičara, držala je dvojicu mladića u kući u odvojenim sobama.

“Ruke su im bile vezane lisicama, a noge plastičnim uzicama. Tukli su ih drvenim palicama, prijetili im smrću i tražili da njihove porodice do 13. februara dostave otkup ukoliko žele da ostanu živi”, objasnio je njihov sagovornik kako su po filmskom scenariju otmičari pokušavali da uzmu novac od porodica otetih.

Osumnjičeni otmičari su uhapšeni u iznajmljenoj kući u kojoj su mučili otete ljude, a nakon saslušanja u tužilaštvu, sud im je odredio pritvor.

Naime, banda ucjenjivača iz Iraka, Jordana i Sirije otela je 10. februara u Mladenovcu dvojicu sirijskih državljana i utamničila ih u iznajmljenoj kući.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE