Banjalučanin od oca ukrao oko 90.000 KM, novac trošio za igre na sreću

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Banjalučka policija, u nastavku akcije kodnog naziva Rulet, uhapsila je Vladimira Drinića (1975) iz Banje Luke, zbog sumnje da je od svog oca ukrao oko 90.000 KM.

Naime, policijski službenici su u koordinaciji s Okružnim tužilaštvom Banja Luka preduzeli niz operativnih i istražnih mjera i radnji i neophodnih vještačenja, te su na osnovu prikupljenih dokaza, izjava svjedoka i DNK utvrdili da je Drinić 31.augusta prošle godine, u mjestu Vilusi, zaseok Drinić, preko krovne konstrukcije kuće, kroz otvor koji je sam napravio, ušao u unutrašnjost kuće, odakle je iz sobe otuđio oko 90.000 KM u raznim apoenima i valutama.

ČITAJ JOŠ:  Očišćen prostor oko kontejnera u zeničkom naselju Crkvice

Osumnjičeni je krivično djelo izvršio u odsustvu oca, a novac koji je protivpravno prisvojio je koristio u svakodnevim potrebama i igrama na sreću.

– Na osnovu naredbe Okružnog suda Banja Luka izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni, u mjestu Jablan u općini Laktaši, te je pronađeno više komada inicijalnih detonatorskih kapisli, koje su izuzete i deponovane – potvrdila je za Fenu glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Banja Luka Marija Markanović.

Nakon kompletiranja predmeta protiv Vladimira Drinića će biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banja Luka, za krivična djela teška krađa i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

ČITAJ JOŠ:  Kolegij parlamenta BiH zasjeda u srijedu

Fena

072INFO TV