Banjalučka policija oduzela helikopter i uhapsila tri osobe, među njima i lažna doktorica

51702602 D860 41B1 A2E7 04866936CD24
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka sprovode operativnu akciju kodnog naziva Parma 2 koja je usmjerena na otkrivanje i rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti imovinskog i privrednog kriminaliteta. Do sada su uhapšene tri osobe, a oduzet je između ostalog i helikopter.

U dosadašnjem toku akcije slobode su lišene dvije osobe. Jedna osoba, inicijala G.R je zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo “Neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka“, “Ugrožavanje sigurnosti”, “Utaja”, “Prevara”, “Falsifikovanje isprave” 

Naime, G.R. se sumnjiči da je u maju 2020 godine neovlašteno pristupio Facebook nalogu oštećene osobe te predstavljajući se kao oštećeni, uputio prijetnje po život i tijelo policijskim službenicima PU Banjaluka. Također, postoje osnovi sumnje da je G.R. prodao vozilo marke Mercedes ML koje mu je bilo povjereno na čuvanje pribavljajući na taj način protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 30.000KM. 

ČITAJ JOŠ:  Bh. građanin objavio slike: Voda u ovom gradu je test za bubrege

U toku 2017. godine G.R. je falsifikovao ljekarske nalaze u kojem mu je konstatovano teško zdravstveno oboljenje, te je iste u dva navrata dostavio u krivični spis Osnovnog suda Banja Luka tražeći za sebe pogodnosti u pogledu izvršenja krivičnih sankcija.

Druga uhapšena osoba je M.R. koja se tereti da je da je počinila krivično djelo “Falsifikovanje isprave”, “Navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja” i “Neovlašteno pružanje medicinskih usluga”.

M.R. se sumnjiči da je u prethodnom periodu izradila diplomu stomatološkog fakulteta u Sarajevu na svoje ime po kojoj je steklo zvanje master/magistar stomatoloških nauka. Na osnovu diplome, M.R. je pribavila potrebna odobrenja nadležnih organa te je 2017 godine u Banjoj Luci registrovala stomatološku ordinaciju u kojoj je kao zaposlena neovlašteno pružala medicinske usluge.

ČITAJ JOŠ:  Detalji filmske pljačke u BiH: Probili dva zida, ušli u zlataru i ukrali nakit vrijedan 150.000 KM

U okviru ovih aktivnosti slobode je lišena i osoba inicijala S.S. U toku je pretres na pet lokacija na području Grada Banja Luka koje koriste osumnjičene osobe. Za sada je pronađena i oduzeta veća količina novca, uređaji za ometanje, prislušni uređaji, više mobilnih telefona, sim kartica kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

U sklopu akcije pronađen je i privremeno oduzet helikopter, jer postoje osnovi sumnje da je falsifikovana dokumentacija za isti.

ČITAJ JOŠ:  Šanker opisao horor na rođendanskoj proslavi: Gazda je držao čekić, a onda je njime udario u glavu dvojicu tinejdžera!

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog Suda Banja Luka.

Određene aktivnosti u okviru ove akcije su i dalje u toku.

Klix

GODISNJICA
MARKETING