S bankomata skinuo milion eura?

S bankomata skinuo milion eura?

bankomatSlobodan Nikolić, osumnjičen da je banku “Inteza” oštetio za skoro milion eura, uhapšen je jučer Nikolić je uhapšen po nalogu Tužilaštva za visokotehnološki kriminal.

Njega su uhapsili pripadnici UKP MUP-a Srbije zbog sumnje da je u periodu od sredine maja do sredine juna, prevarom oštetio banku “Inteza” za 985.000 eura.

Njemu je naloženo zadržavanje, a danas će biti saslušan. Uhapšeni je najveći domaći pljačkaš banke, navodi Blic.

Kako pišu portali Kurira i Telegrafa.rs, pozivajući se na svoje izvore bliske istrazi, osumnjičeni je zloupotrijebio grešku u novom softveru banke, koji je trebalo da kontroliše korištenje i autorizaciju platnih kartica.

Naime, kako pišu ovi mediji, uhapšeni je podizao novac sa bankomata, ali se to na njegovom računu prikazivalo kao priliv. Kako je primijetio da se stanje na njegovom računu povećava za podignuti iznos, umjesto da se smanjuje, osumnjičeni Slobodan Nikolić je nastavio da svaki dan podiže maksimalnu količinu novca.

Kako javljaju ovi mediji, za oko mjesec je uspio da podigne, a time i ošteti ovu banku za oko 985.000 eura. Kada je banka primjetila da nešto nije u redu, blokirala je račun i obavijestila policiju.

Blic/Tanjug/B92

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica