Portal 072info

Barbarez na pregovorima u Nogometnom savezu, tokom dana u Sarajevo dolazi i Štimac

Članovi komisije Nogometnog saveza BiH razgovaraju sa Sergejom Barbarezom o eventualnom angažmanu za mjesto selektora nogomete reprezentacije BiH, a tokom dana razgovori bi trebali biti obavljeni i sa hrvatskim nogometnim stručnjakom Igorom Štimcem, piše bh. novinska agencija Patria.

Izvršni odbor NS BiH u četvrtak će održati sjednicu na kojoj će Komisiji predočiti imena kandidata koji su ušli u uži krug za izbor budućeg selektora BiH, nakon što je nogometni stručnjak Safet Sušić dobio otkaz sa ove pozicije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako stvari trenutno stoje, najglasniji su navijači Barbareza, koji ga po svaku cijenu žele za selektora Zmajeva. Naime, BH Fanaticosi, najvatrenija grupa navijača BiH uputila je Nogometnom savezu pismo u kojoj traže da novi selektor BiH bude isključivo Barbarez.

Oni su u svom zahtjevu kazali da on možda nema veliko iskustvo kao trener, ali njegova ljubav prema Nogometnoj reprezentaciji BiH, koju je dokazao dok je bio njen kapiten, dovoljni su da sada zaposjede i čelnu poziciju nacionalnog tima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sam Barbarez izjavio je da mu je životni san da bude na čelu Zmajeva.

Novi selektor Bosne i Hercegovine će u narednom periodu imati težak put, na kojem ne smije izgubiti niti jednu od preostalih šest utakmica, ukoliko se želi plasirati na Evropsko nogometno prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, piše NAP.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

nap.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME