Barca ne može dovesti više nikoga, nema para

koeman

Nakon što je preživjela raskol s Lionelom Messijem, koji će ostati u klubu do sljedećeg ljeta, Barcelona se priprema za novu sezonu.

Barca je zamijenila Arthura s Miralemom Pjanićem, a za 31 milion eura je iz Brage dovela 20-godišnjeg krilnog igrača Trincaa. No, na Nou Campu očajnički traže novog napadača nakon razlaza s Luisom Suarezom.

Spominjao se Lautaro Martinez za kojeg Inter nije htio spustiti cijenu. Italijani su tražili 111 miliona eura, koliko iznosi Argentinčeva odštetna klauzula, a Barca je nudila 70 miliona i jednog igrača.

Cavani se sam nudio

Edinson Cavani, koji je slobodan igrač, sam se nudi Barceloni, ali Koeman i predsjednik kluba željeli bi nekog mlađeg igrača koji bi bio dugoročnije rješenje. Urugvajčev menadžer sam je navodno nazvao Barcelonu, ali ga je klub čak dvaput odbio.

Dolaskom Ronalda Koemana aktualizirala se priča oko transfera Memphisa Depaya za kojeg Lyon traži oko 35 miliona eura. Španski mediji nekoliko puta su objavili da se Barcelona već dogovorila s Lyonom, no Koeman je u intervjuu za nizozemski Fox rekao da neće biti ništa od tog transfera.

“Da biste nekoga kupili, morate nekoga prvo prodati. Tako je i s Depayem. Mi se pripremamo za novu sezonu s igračima koji su bili u svlačionici i prošle sezone. Ništa od tog pojačanja”, rekao je Koeman.

Barcelonine finansije ozbiljno su narušene očajnom sportskom politikom zadnjih sezona i činjenicom da je klub u pet godina potrošio milijardu eura na nove igrače. Nije pomogla ni kriza s koronavirusom pa je čak i predsjednik Lyona rekao da si Barca ne može trenutno priuštiti Depaya, a to je objavio i na Twitteru.

“Predsjednik Barcelone rekao mi je da je njegov klub u velikim problemima zbog koronavirusa i da trenutno nisu u stanju poslati ikakvu ponudu”, objavio je Jean-Michel Aulas.

Barca ima samo jednog napadača

Barcelona se dovela u situaciju da nije uspjela dobro naplatiti ni Luisa Suareza, ni Ivana Rakitića ni Artura Vidala. U ekipi je jedini pravi napadač ostao Antoine Griezmann budući da Martin Braithwaite ipak ne može biti prva opcija. Koeman je već najavio da će Griezmann biti prvi izbor u napadu, a Messi bi trebao igrati polušpicu.

“Ja s Messijem nemam problema, jedini sukob bio je onaj na nivou igrača i kluba. Ja sam dobro prošao u tom sukobu. Razgovarao sam s Leom i sve će biti u redu”, dodao je Koeman.