Barcelona dobiva finansijsku injekciju od 500 miliona eura

pjanic 14
Podijelite vijest

Prema pisanju ESPN-a, Barceloni našeg Miralema Pjanića stiže velika finansijska injekcija u vidu čak 500 miliona eura. Riječ je o pozajmici od američkog investicijskog fonda “Goldman Sachs” koju je osigurao predsjednik kluba Đoan Laporta (Joan).

Nesiplaćene plaće igrača

Navaodi se kako će katalonskom velikanu odmah biti uplaćeno 100 miliona eura, čime bi se pokrile nesiplaćene plaće igračima. Nije nikakva tajna da je Barcelona u ogromnim financijskim problemima izazvanima pandemijom koronavirusa, a klupski dugovi navodno iznose čak 1,2 milijarde eura.

Takva situacija otežava normalno funkcioniranje kluba i poslovanje, pa se Laporta odlučio na ovakav potez. S druge strane, “Mundo Deportivo” objavio je kako u svlačionici Barcelone ovog ljeta neće biti nedodirljivih igrača i kako su praktički svi na prodaju, dok je prioritet kluba osigurati ostanak Lionela Messija kojem istječe ugovor.

Pregovori sa igračima

Također, navodi se da je klub zatražio sastanke sa glavnim igračima kluba kao što su Đerar Pike (Gerard Pique), Serđi Roberto (Sergi), Serhio Buskets (Sergio Busquets) i Antoan Grizman (Antoine Griezmann) kako bi tražili da pristanu na smanjenje plaća. Ukoliko na to ne pristanu, lako bi se moglo dogoditi da takve igrače stave na transfer listu.


Podijelite vijest