bb 1
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 24, 2021 @ 13:40
KATEGORIJA: Sport / Svijet
FIXGEHALT

Barcelona je sinoć ponovo kiksala, remiziravši u gostima 0:0 s Kadizom.

Trener katalonskog kluba Ronald Kuman (Koeman) unatoč nepovoljnoj situaciji i dalje ne razmišlja o otkazu.

– Znali smo da će to biti komplicirana utakmica, protiv protivnika koji zna zatvoriti prostore vrlo dobro. Nezadovoljan sam jer smo imali tri ili četiri čiste prilike, a na kraju smo morali igrati s 10 igrača – kazao je Kuman nakon utakmice.

– Kad pobijedimo, nastavljam dalje, a kad izgubimo, moramo pronaći novog trenera. Moramo biti realni, moramo vidjeti ekipu koju imamo, nedostaje nam sedam igrača – dodao je nizozemski stručnjak koji je u sudijskoj nadoknadi isključen. Crveni karton je u 65. minuti dobio i nizozemski veznjak Frenki de Jong (Frenkie).

– U ovoj te zemlji te isključe ni zbog čega. Samo sam četvrtom sudiji kazao da bi igru trebalo zaustaviti jer je druga lopta na travnjaku – otkrio je Kuman.

Barca je sada bez pobjede u tri uzastopne utakmice u svim takmičenjima, ali Nizozemac nije želio razgovarati o svojoj budućnosti na klupi “Blau Grane,” tek je dodao kako se u hotelu pozdravio s predsjednikom kluba Đoanom Laportom (Joan).

– Ako predsjednik želi razgovarati, ispred sebe imamo dovoljno vremena – dodao je.

“Ova Barcelona je smiješna”, naslov je teksta u španskom sportskom dnevniku Marca, nakon sinoćnjeg kiksa Barcelone.

Pritisak medija i navijača sve je veći i Kuman opasno pleše na rubu otkaza. Dio medija smatra kako bi Nizozemac već odavno postao “bivši” da nema unosne klauzule koja mu osigurava između 12 i 14 miliona eura u slučaju otkaza.

Barcelona se trenutno nalazi na sedmom mjestu Primere s devet bodova, sedam manje od lidera Real Madrida, no Katalonci imaju i utakmicu manje.

LIDER