AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport / Svijet

Luis Suarez i Neymar produžili su ugovore s Barcelonom do 2021. godine, a produženje je potpisao i hrvatski vezni igrač Ivan Rakitić.

Pregovore oko produženja sa katalonskim divom započela je i prva zvijezda ovoga tima Lionel Messi, a pregovore vodi njegov otac Jorge. Messi za produženje s Barcom navodno traži 35 miliona eura po sezoni, a Blaugrana nudi 11 miliona manje, prenosi “Faktor“…

Ipak, prema tvrdnjama britanskog Sky Sportsa pregovori su zapeli zbog kineskog kluba Hibei Fortunea koji je stigao s nevjerovatnom ponudom. Klub koji vodi bivši menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini navodno nudi Argentincu 100 miliona eura po sezoni za idućih pet godina!

Drugim riječima, kada bi Messi stavio potpis na taj ugovor zaradio bi pola milijarde dolara u pet godina igranja u kineskoj ligi.

Hibei Fortune je klub koji je prošle zime prodrmao evropsko tržište kada je doveo Ezequiela Lavezzija, Gervinha, Mbiju i Kakutu. Lavezzi zarađuje 13 miliona eura po sezoni, a Gervinho po 150 hiljada eura po utakmici.

Klub je osnovan 2010. godine i za svega šest godina postao jedan od najboljih klubova u Kini.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sportplus”