142E715D A21F 4B17 AE46 9504CB9E854F
AUTOR: P.D.
DATUM: pro 2, 2021 @ 22:40
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Brojne su reakcije građana, udruženja, pojedinaca i političara na politički montirani proces koji se vodi protiv Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenica.

Među brojnim reakcijama je i ona Aide Baručija, zastupnice u državnom parlamentu, koja se obratila na skupu podrške ispred Gradske uprave Zenica kojem su prisustvovale stotine građana. 

-Danas sam ovdje i biću sve dok bude potrebno. Zahvalila bih se svim građanima što su danas ovdje. Željela bih poručiti daje ovo što se radi sa gradonačelnikom sraman čin jer je on legalista koji se do sada više od 50 puta odazvao istražnim organima i ne vidim nikakvog razloga zašto to nije moglo biti i ovom prilikom. Poručujem svima da će gradonačelnik iz svega izaći jači i da će imati veću podršku nego na prošlim izborima – kazala je Aida Baručija zastupnica u državnom parlamentu.

Podsjetimo, za Kasumovića i još pet privedenih Tužilaštvo ZDK zatražilo je pritvor, a zbog čega su i za sutra najavljena masovna okupljanja ispred Gradske uprave Zenica za 11 sati.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Osim toga, brojna boračka udruženja najavljuju proteste ispred zgrade Tužilaštva ZDK. 

LIDER