Batkov saradnik tužiocu: Davao sam mu pozajmice koje je uredno vraćao

ba 23

Davor Gaj, poslovni partner Almira Čehajića Batka saslušan je večeras u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), potvrdio nam je njegov branilac, sarajevski advokat Omar Mehmedbašić.

Gaj koji je jutros sletio na sarajevski aerodrom jer se s pacijentom nalazio u Turskoj, po stupanju na tle Bosne i Hercegovine uhapšen je te je odveden u prostorije SIPA-e gdje je njegovo saslušanje počelo u 18 sati.

On kako doznajemo, uz bosanskohercegovačko, ima i Belgijsko državljanstvo, a tereti se za krivično djelo zloupotreba položaja.

Mehmedbašić: Neće napuštati Sarajevo
Mehmedbašić: Neće napuštati Sarajevo

– Moj klijent dao je izjavu istražiteljima i tužiocu. Zadržan je u SIPA-i na 24 sata, ali će u njegovom slučaju tužilac predložiti da se brani sa slobode, odnosno da mu se odrede mjere zabrane. Jedna od mjera će biti svakako napuštanje teritorije BiH. U svojoj izjavi naveo je “Batku sam davao pozajmice koje je uredno vraćao”. On je kao direktor firme „City“ u potpunosti opisao kako je davao pozajmice, i ja kao branilac u tome nisam vidio neko obilježje krivičnog djela. Predat će belgijsku ličnu kartu i neće napuštati Sarajevo. Toliko u ovom momentu mogu kazati – naveo je Mehmedbašić.

Avaz