Baždarević o nemoralnim ponudama u reprezentaciji: Presjekao sam…

bazdarevic 7142 750x422 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević večeras je gostujući na Federalnoj televiziji komentarisao posljednja dešavanja vezana za naš nacionalni tim.

Osvrnuo se Baždarević na tvitove Asmira Begovića u kojima je predsjednika Fudbalskog saveza BiH Vicu Zeljkovića, selektora Ivayla Peteva, ali i Zvjezdana Misimovića nazvao kriminalcima koji rade u korist menadžera.

“Ovdje se radi o veoma ozbiljnim stvarima, teškim riječima iza kojih moraju postojati jaki argumenti. Ne bih previše želio komentarisati ono što je Asmir rekao i što se priča, volio bih govoriti o konkretnim stvarima i pozvati one koji nešto znaju, da javno kažu kako bi institucije mogle uraditi ono što trebaju da urade i što je dobro za fudbal u Bosni i Hercegovini. Žao mi je, pogođen sam jer sve to osjećam kao svoju kuću i ono što je ustvari moje”, rekao je Mehmed Baždarević.

Baždarević je upitan da li je u njegovo vrijeme vođenja reprezentacije bilo ceduljica i nemoralnim ponuda sa strana.

“Bilo je itekakvih pritisaka od bezobraznih i neozbiljnih ljudi. Kasno je sada pričati o konkretnim slučajevima jer je to bilo prije pet-šest godina, a uvijek je lako govoriti kada nisi na licu mjesta. Ja sam te stvari riješio na način na koji sam mislio da treba. Presjekao sam to u početku i stavio na svoje mjesto”, rekao je Baždarević koji se potom osvrnuo i na to odakle su dolazili najveći pritisci:

“Bilo je tu pritisaka i od strane političkog svijeta, menadžera i navijačkih grupa. Ja sam to ipak riješio sa svojim stručnim štabom i ljudima koji su radili sa mnom u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine bez ikakvih problema. Zauzeli smo jasan stav. Siguran sam da ima stvari koje nisu čiste, mislim da jednostavno moramo izaći iz ovoga, ali sa konkretnim stvarima”, zaključio je Baždarević.