Portal 072info

Baždarević: Očekujem da Džeko i ostali iskusni igrači iznesu najveći teret protiv Kipra

Foto: Adis Alić
Selektor Mehmed Baždarević je odlučio skratiti širi spisak za šest nogometaša pa Karačić, Burić, Gojak, Krunić, Bilbija i Beširević neće putovati na Kipar. Na konačnom spisku BiH ima dva debitanta Jozu Šimunovića i Denija Miloševića, a u odnosu na posljednju utakmicu protiv Grčke bit će jača i za Seada Kolašinca.

“Pripreme za ‘operaciju Kipar i Gibraltar’ su odavno krenule. Mi iz stručnog štaba smo odradili ono što je u našem domenu priprema. Danas sam pregledao terene na kojima ćemo trenirati. Potom pratim igrače koji igraju u svojim klubovima, a ima i onih koji ne igraju. Nadam se da neće niko doći povrijeđen i da neće biti dodatnih otkaza. Ovdje na Kipru je jako toplo. To je jedan element o kojem moramo razmišljati, a sve drugo je u našim rukama. Očekuje nas izuzetno važna utakmica i hitno nam trebaju bodovi”, počeo je razgovor Baždarević za portal Klix.ba.

Bez podcjenjivanja

Zmajevi su prema mišljenju stručnjaka, ali i kladionica, veliki favoriti na meču protiv Kipra.

“Velika greška će biti od svih nas ako podcijenimo, ne samo Kipar, nego bilo koju selekciju. Kipar je ekipa koju moramo respektovati i uložiti svu svoju snagu i znanje da bi je pobijedili. Očekuje nas protivnik koji, kao što svi znaju, nikada nije bio lagan za naš tim. Moramo biti oprezni i ozbiljni, te odigrati pravu utakmicu da ostvarimo ono što želimo”, ističe Baždarević.

Forma naših reprezentativaca još nije na zavidnom nivou, što donekle zabrinjava i selektora.

“Neki dobro igraju, neki nikako ne igraju. Neki igraju malo. Volio bih da su svi tu. I Bešić i Hajrović i Đurić… Volio bih da su svi zdravi i da svi igraju, ali šta je tu je. Na ovakvim utakmicama, ako da sve od sebe i igrač koji ne igra u svom klubu može da doprinese reprezentaciji. Sigurno da će svako odraditi posao kako treba”, rekao je popularni Meša.

Šimunović i povreda

Jedan od debitanata, Šimunović, nije igrao posljednju utakmicu za svoj Celtic, a otočki mediji spekulišu da je u pitanju povreda.

“Mislim da nije riječ o povredi. Znam da je nedavno imao operaciju i da je igrao sve utakmice ove sezone do ove subotnje. Mislim da ga je trener želio odmoriti i sačuvati. Nadam se da će biti spreman da nam pomogne da ostvarimo ono što želimo”, jasan je Baždarević, koji se dotakao i novog gola Edina Džeke za Romu.

“Jasno je šta Edin znači za reprezentaciju. Samo njegovo prisustvo, i ljudski i igrački. Od njega očekujem da bude jedan od nosilaca igre, jer spada u grupu iskusnijih igrača. Na meču protiv Kipra bit će jako važno iskustvo. Očekujem da upravo iskusniji igrači iznesu najveći teret na ovoj utakmici”, poručio je Baždarević za kraj razgovora.

Klix.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box