Portal 072info

Baždarević: Ostali smo na dobrom putu za baraž

Nakon velike pobjede fudbalske reprezentacije BiH nad Velsom rezultatom 2:0 selektor Mehmed Baždarević je imao samo riječi hvale za svoje izabranike. Istakao je da utakmica i igra bh. tima možda nije bila lijepa, ali je najvažnije da je ostvaren važan trijumf, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

“Čestitam Velsu na plasmanu na Evropsko prvenstvo, ali i na odličnoj utakmici. Došli su u Zenicu da se nadigravaju i probaju pobijediti, što nam je dosta otežalo posao. Sretni smo jer smo dobili utakmicu i ostali na dobrom putu ka plasmanu u baraž. Zaslužili smo pobjedu iako nije bilo nimalo lako. Možda naša igra nije bila lijepa, ali smo pokazali želju, energiju i borbenost. Rezultat 2:0 je jako dobar i ponavljam potpuno smo zasluženo pobijedili”, rekao je Baždarević, te prokomentarisao trijumf Kipra u Izraelu:

“Za nas je bilo važno da odradimo naš dio posla u čemu smo i uspjeli. Naravno da smo osluškivali šta se dešava u Izraelu. Ta pobjeda Kipra je dodatno zakomplikovala situaciju u grupi, jer se sada i oni nadaju plasmanu u baraž. Bitno je da smo ovu utakmicu završili prema planu i sada idemo na Kipar s namjerom da dobijemo i taj susret. Mislim da ako budemo puno radili i trčali na terenu možemo ostvariti rezultat koji nam je potreban. Raduje me što su Milan Đurić i Vedad Ibišević postigli golove, jer su obojica prolazili težak period u svojim klubovima. Đurić je ispao u drugu ligu sa Cesenom, a Ibišević nije dobijao šansu u Stuttgartu. Sada sve dolazi na svoje. Dobro je i što smo u Đuriću i Edinu Cocaliću dobili još dva igrača koji konkurišu za prvi tim.”

Za Chrisa Colemana utakmica u Zenici je bila veoma čudna, jer po prvi put u karijeri, kako igračkoj, tako i trenerskoj izgubio, a imao je razlog za slavlje.

“Zaista se čudno osjećam. Izgubili smo 2:0, a možemo slaviti plasman na Evropsko prvenstvo. Nismo uspjeli ostvariti dobar rezultat, ali su igrači dali sve od sebe. Bez obzira što Edin Džeko i Muhamed Bešić nisu igrali to nije uticalo na naš koncept igre. Desilo se da smo izgubili mada smo došli da uzmemo bodove. No, dobra stvar je što je Izrael izgubio od Kipra. Teško mi je još uvijek da shvatim šta se dogodilo. Uopšte nas nije interesovalo šta se dešava u Izraelu, bili smo potpuno fokusirani na BiH. Pokušali smo nešto drugačijom igrom dugim loptama da nadigramo BiH, ali nismo uspjeli. Sve je dobro izgledalo do prvog gola BiH. On je promijenio sve na terenu. Nažalost, iako smo napravili nekoliko dobrih situacija, izgubili smo. Bez obzira na to radovaćemo se našem uspjehu. Za mene ovo je najveći trenutak u mojoj karijeri i nikada neću zaboraviti ovaj kvalifikacioni ciklus”, rekao je Coleman.

Podijelite članak