Portal 072info

Baždarević otkrio zašto je zamijenio Kodru

Znali smo da će Grci igrati prljavo, dva su nam igrača završila u bolnici, bio je vidno razočaran nakon završetka meča selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević.

Zmajevi su večeras odigrali neriješeno bez golova protiv Grčke u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i tako ostali na trećoj poziciji u grupi H.

Baždarević je kazao da su u stručnom štabu bili svjesni da nam “Grci neće ništa pružiti”, nego smo to mi morali sami sebi uraditi. Senad Lulić, koji je izašao u 21. minutu, morat će na operaciju…

“Znali smo da će igrati prljavo, dva igrača su završila u bolnici. Trebalo je više agresivnosti i incijative u napadu. Rane izmjene su poremetile ono što smo zamislili”, priznao je selektor.

 Baždarević je bio razočaran i suđenjem Nicole Rizzolija.

“Žao mi je, da je sudija bio normalan, da ne kritikujem pošto bih mogao biti kažnje ponovo, morao je svirati jedan penal”,istakao je.

baždarevićIzvor: Anadolija

Navijači su bili iznenađeni kada je Kenan Kodro, koji je ušao u 21. minutu meča, izašao u nastavku susreta. Selektor Zmajeva je opravdao ovaj potez kazavši da mu je trebalo više opcija u igri.

“Izveli smo Kodru zbog toga što su dva naša defanzivna igrača imala kartone. Željeli smo sa Bešićem, igračem koji može igrati više pozicija, unijeti malo svježine”, naveo je Baždarević.

Na kraju je zaključio da je reprezentaciji BiH nedostajala “mirnoća i zadnji pas”.

“Igrači su dali sve od sebe. Ubijeđen sam da sa malo sreće, da možemo ići i boriti se za to drugo mjesto”, poručio je popularni Meša.

N1

Podijelite članak