Baždarević se oglasio nakon suspenzije: Do mene nije stiglo zvanično obavještenje

Baždarević se oglasio nakon suspenzije: Do mene nije stiglo zvanično obavještenje
Foto: Adis Alić
Svjetska krovna kuća fudbala suspendovala je Mehmeda Baždarevića, koji neće voditi našu selekciju u susretu protiv Gibraltara, a popularni Meša se po prvi put, nakon svega, obratio javnosti.

Disciplinska komisija FIFA-e kaznila je Baždarevića sa dvije utakmice zbog nesportskog ponašanja i kršenja fair-playa, ali treba naglasiti kako je druga utakmica uslovna.

Baždarević će tako propustiti da bude na klupi naše nogometne reprezentacije samo u utakmici protiv Gibraltara koja se igra 25. marta, dok će moći voditi Zmajeve protiv Grčke, u susretu koji se igra 9. juna.

– Zaista ne znam šta je u mom ponašanju bilo nesportsko. To je jednostavno nemoguće – rekao je Baždarević.

Također je navedeno da će Baždarević ukoliko u narednih godinu dana ponovi incident za koji je optužen dobiti suspenziju od jedne utakmice i to kao dodatak na kaznu koja mu bude izrečena.

– Ako sam kažnjen zbog nekih komentara na pres-konferenciji, to je nešto sasvim drugo. Ne bih sada previše ulazio u tu odluku FIFA-e jer do mene još nije stiglo nikakvo zvanično obavještenje – zaključio je Baždarević.

Podsjećamo, odsustvom Baždarevića, šansu da po prvi put u historiji našeg nogometa, reprezentaciju s klupe vodi jedan stranac dobit će Mešin pomoćnik, Stephane Gilli.

avaz.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica