Portal 072info

Baždarević se oglasio nakon suspenzije: Do mene nije stiglo zvanično obavještenje

Foto: Adis Alić
Svjetska krovna kuća fudbala suspendovala je Mehmeda Baždarevića, koji neće voditi našu selekciju u susretu protiv Gibraltara, a popularni Meša se po prvi put, nakon svega, obratio javnosti.

Disciplinska komisija FIFA-e kaznila je Baždarevića sa dvije utakmice zbog nesportskog ponašanja i kršenja fair-playa, ali treba naglasiti kako je druga utakmica uslovna.

Baždarević će tako propustiti da bude na klupi naše nogometne reprezentacije samo u utakmici protiv Gibraltara koja se igra 25. marta, dok će moći voditi Zmajeve protiv Grčke, u susretu koji se igra 9. juna.

– Zaista ne znam šta je u mom ponašanju bilo nesportsko. To je jednostavno nemoguće – rekao je Baždarević.

Također je navedeno da će Baždarević ukoliko u narednih godinu dana ponovi incident za koji je optužen dobiti suspenziju od jedne utakmice i to kao dodatak na kaznu koja mu bude izrečena.

– Ako sam kažnjen zbog nekih komentara na pres-konferenciji, to je nešto sasvim drugo. Ne bih sada previše ulazio u tu odluku FIFA-e jer do mene još nije stiglo nikakvo zvanično obavještenje – zaključio je Baždarević.

Podsjećamo, odsustvom Baždarevića, šansu da po prvi put u historiji našeg nogometa, reprezentaciju s klupe vodi jedan stranac dobit će Mešin pomoćnik, Stephane Gilli.

avaz.ba

Podijelite članak

Počitajte još

UEFA objavila u kojem će gradu Zmajevi igrati baraž za Euro

072info

Hoće li Dušan Bajević biti novi selektor “Zmajeva”

072info

Lepršavi Zmajevi sjajnom igrom preletjeli Fince

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box