Baždarević: Svi smo uz Spahića, a važno je da on nastavi trenirati

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vijest da je Emir Spahić ostao bez kluba odjeknula je kao bomba u BiH, a nju je svakako s velikom žalošću dočeko i selektor Mehmed Baždarević, piše novinska agencija Patria.

Međutim, kako je kazao u razgovoru sa novinsku agenciju Patria Baždarević, cijeli tim i Nogometni savez bit će uz Spahića i pokušat će mu pomoći u ovim najtežim trenucima.

– Žao mi je to što čujem, ali ipak se moglo i očekivati. Čuo sam se sa Emirom pet puta nakon nemilih scena i on je svjestan šta je uradio, ali je to bilo jače od njega. Postupio je ljudski i ja to nekako i razumijem. Na nama je sada da mu pomognemo, da nađemo klub u kojem će trenirati kako ne bi gubio snagu – kazao je Baždarević.

Spahić je dobio raskid ugovora nakon što je Bayer Leverkusen proveo cijelu istagu u vezi sa incidentom na stadionu u kojem je učestvovao i Spahić te njegova porodica. Pravila su takva da on ne može naći klub dok ne krene prijelazni rok.

– Svjestan sam toga i znam da sada ne može nigdje, ali svakako može naći klub u kojem će trenirati kako bi bio spreman za reprezentativne obaveze. Mi mu nećemo okrenuti leđa, jer on to nije zaslužio. Ovo naravno kvari naše planove koje smo zacrtali, ali šta je tu je – dodao je Baždarević.

Nakon odluke kluba oglasio se i Spahić koji je kazao da mu je “bila velika čast biti dio ovog tima”.

– Svojim prijateljima iz ekipe i cijelom klubu, kao i navijačima Bayer 04 Leverkusena od srca želim sve najbolje u svijetloj budućnosti koja je pred njima – poručio je Spahić.

nap.ba

GODISNJICA
MARKETING