Portal 072info

Baždarević testira igrače Premijer lige BiH: Moraju znati da računamo na njih (FOTO)

Foto: Anadolija

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević u Zenici danas testira 29 igrača Premijer lige koji su potencijalni kandidati za najbolju bh. selekciju.

Testiranje i kontrolna utakmica bit će obavljeni u Trening kampu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine gdje će igrači zajedno sa stručnim štabom A selekcije boraviti tokom dana, nakon čega se igrači vraćaju svojim svakodnevnim obavezama.

Baždarević je rekao da je na programu okupljanje, pozdrav i dobrodošlica igračima.

“Ovo je i upoznavanje s igračima iz domaće lige, ne najboljim, ali onima koje smo mi u ovom momentu odabrali, koji su zaslužili ovaj poziv. Ovo će biti tradicija, jer ima tu i drugih momaka, ali hoćemo da im damo do znanja da računamo na njih, da ih gledamo, da mislimo o njima, dajemo važnost njima, klubovima i trenerima i sigurno da imamo još bolji uvid u domaće prvenstvno i nadam se buduće reprezentativce Bosne i Hercegovine”, rekao je selektor.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Dodao je kako želi da se razmjene znanja između trenera u klubovima u Premijer ligi i stručnog štaba reprezentacije uz uzajamno pomaganje. U srijedu će biti održana zajednička radionica za trenere premijerligaških klubova i stručnog štaba reprezentacije.

“Mislim da bi bilo još bolje da se našim trenerima i klubovima obezbijede bolji uslovi, da se radi još bolje i više. Smatram da je liga postala bolja i interesantnija, kvalitet ide naprijed. Nadam se da iz mjeseca iz mjesec i iz godine u godine vidimo taj napredak koji klubovi ostvaruju svakog dana”, rekao je Baždarević o uslovima u klubovima u domaćoj ligi.

Aleksandar Kosorić, nogometaš Željezničara, je rekao kako je bio iznenađen pozivom na današnje okupljanje.

“Dali su značaj igračima iz domaćeg prvenstva. Sigurno da će svi dati svoj maksimum i da ćemo pokušati da se nametnemo i da pokažemo koliko znamo i možemo. Ovo nas sve raduje i daje nam svima mogućnost da se nametnemo na svakom narednom okupljanju. Presretan sam i prijatno iznenađen, pokušat ću da se predstavim u najboljem mogućem svjetlu i ovo je nešto najveće u mojoj dosadašnjoj karijeri”, rekao je Kosorić.

Dodao je kako smatra da liga nikad nije bila izjednačenija i da je kvalitet sve bolji i da će nastaviti rasti narednih godina.

Tomislav Tomić, nogometaš Zrinjskog je rekao kako se nada boljoj ligi od sljedeće godine.

“Drago mi je što me selektor pozvao i nadam se da ću se pokazati u što boljem svjetlu. Imam malo težak period karijere, borimo se za titulu sa Zrinjskim, nadam se da ćemo ostati prvi i da ćemo osvojiti. Mislim da i liga napreduje svake godine, kada se smanji liga, bit će i tereni bolji i mislim da će i liga biti bolja od naredne godine”, rekao je Tomić.

Nakon izjava nogometaši su sa stručnim štabom reprezentacije BiH počeli testiranja na terenima Trening kampa N/FSBiH u Zenici. Odabrani kandidati će danas odigrati i kontrolnu utakmicu.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”

Anadolija

Podijelite članak