Baždarević testira igrače Premijer lige BiH: Moraju znati da računamo na njih (FOTO)

Foto: Anadolija

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević u Zenici danas testira 29 igrača Premijer lige koji su potencijalni kandidati za najbolju bh. selekciju.

Testiranje i kontrolna utakmica bit će obavljeni u Trening kampu Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine gdje će igrači zajedno sa stručnim štabom A selekcije boraviti tokom dana, nakon čega se igrači vraćaju svojim svakodnevnim obavezama.

Baždarević je rekao da je na programu okupljanje, pozdrav i dobrodošlica igračima.

“Ovo je i upoznavanje s igračima iz domaće lige, ne najboljim, ali onima koje smo mi u ovom momentu odabrali, koji su zaslužili ovaj poziv. Ovo će biti tradicija, jer ima tu i drugih momaka, ali hoćemo da im damo do znanja da računamo na njih, da ih gledamo, da mislimo o njima, dajemo važnost njima, klubovima i trenerima i sigurno da imamo još bolji uvid u domaće prvenstvno i nadam se buduće reprezentativce Bosne i Hercegovine”, rekao je selektor.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Dodao je kako želi da se razmjene znanja između trenera u klubovima u Premijer ligi i stručnog štaba reprezentacije uz uzajamno pomaganje. U srijedu će biti održana zajednička radionica za trenere premijerligaških klubova i stručnog štaba reprezentacije.

“Mislim da bi bilo još bolje da se našim trenerima i klubovima obezbijede bolji uslovi, da se radi još bolje i više. Smatram da je liga postala bolja i interesantnija, kvalitet ide naprijed. Nadam se da iz mjeseca iz mjesec i iz godine u godine vidimo taj napredak koji klubovi ostvaruju svakog dana”, rekao je Baždarević o uslovima u klubovima u domaćoj ligi.

Aleksandar Kosorić, nogometaš Željezničara, je rekao kako je bio iznenađen pozivom na današnje okupljanje.

“Dali su značaj igračima iz domaćeg prvenstva. Sigurno da će svi dati svoj maksimum i da ćemo pokušati da se nametnemo i da pokažemo koliko znamo i možemo. Ovo nas sve raduje i daje nam svima mogućnost da se nametnemo na svakom narednom okupljanju. Presretan sam i prijatno iznenađen, pokušat ću da se predstavim u najboljem mogućem svjetlu i ovo je nešto najveće u mojoj dosadašnjoj karijeri”, rekao je Kosorić.

Dodao je kako smatra da liga nikad nije bila izjednačenija i da je kvalitet sve bolji i da će nastaviti rasti narednih godina.

Tomislav Tomić, nogometaš Zrinjskog je rekao kako se nada boljoj ligi od sljedeće godine.

“Drago mi je što me selektor pozvao i nadam se da ću se pokazati u što boljem svjetlu. Imam malo težak period karijere, borimo se za titulu sa Zrinjskim, nadam se da ćemo ostati prvi i da ćemo osvojiti. Mislim da i liga napreduje svake godine, kada se smanji liga, bit će i tereni bolji i mislim da će i liga biti bolja od naredne godine”, rekao je Tomić.

Nakon izjava nogometaši su sa stručnim štabom reprezentacije BiH počeli testiranja na terenima Trening kampa N/FSBiH u Zenici. Odabrani kandidati će danas odigrati i kontrolnu utakmicu.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”

Anadolija

Prethodni članakEvo koje će osobe komarci češće gristi
Sljedeći članakTri koraka za učinkovito osvježavanje i pomlađivanje kože