Portal 072info

Baždarević: Vrijeme je da se riješe problemi

Selektor Mehmed Baždarević pokušava se maksimalno koncentrirati na predstojeći susret s Grčkom u Zenici 9. juna, ali je i u toku svih dešavanja u domaćem prvenstvu, koja su se reflektirala i na cjelokupne odnose u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine.

Jednom zauvijek

Kao neko ko je zadužen za A reprezentaciju nema mnogo dodira s dešavanjima u bh. klupskom fudbalu, ali ga se sve to jako tiče i koliko god se trudio, ne može pobjeći od svega.

– Naravno da sve pratim i nadam se da sve negativnosti neće utjecati na okupljanje reprezentativaca, naše pripreme za Grčku, na navijače koji bi nam u Zenici trebali biti od velike pomoći. Predugo traju sve te stvari i mislim da je krajnje vrijeme da se suočimo s negativnostima i riješimo ih jednom zauvijek. Savez ne može sam, svi moramo pomoći. Regularnost se mora osigurati, a grešaka će uvijek biti. Ima ih i u evropskom fudbalu. Najgore je što se i u Evropi piše o našim problemima i eventualnim neregularnostima u takmičenju. A kod nas, i kada je sve u najboljem redu, jave se oni koju izraze sumnje kako je prvenstvo namješteno – govori selektor.

Baždarević je, inače, krenuo iz Francuske ka Sarajevu i zaustavio se u Njemačkoj, gdje pokušava dogovoriti prijateljski susret koji bi bio odigran u sklopu priprema za meč protiv Grčke. Još ne zna mogućeg protivnika, ali zna datum.

– Ako se uspijemo dogovoriti, ta utakmica će biti odigrana 3. juna. Želimo da damo šansu, prije svega, igračima koji u svojim klubovima nisu igrali u posljednje vrijeme. Vjerujemo da ćemo u tome uspjeti i da ćemo već sutra (utorak) znati s kim i gdje ćemo igrati.

Bez problema

Uobičajeno, Meša je pratio nastupe svojih pulena. Neki igraju stalno, a neki nikako. Ima i povrijeđenih koji se oporavljaju…

– Pa svi znamo šta se dešava. Mnogo naših igrača nije u prvom planu u svojim klubovima. Probleme s povredama imali su Džeko, Vršajević, Vrančić, Duljević, ali se oporavljaju. Džeko je igrao za Romu ovog vikenda i postigao gol. Nadam se da će ovo još malo utakmica, koliko je ostalo do kraja prvenstava, proteći bez problema i nekih novih povreda – rekao je Baždarević.

Spisak u petak

Selektor će u petak, na pres-konferenciji u Nogometnom savezu, saopćiti spisak kandidata za meč s Grčkom. S obzirom na termin odigravanja, te probleme s neigranjem i povredama nekih od igrača, očekuje se da će Baždarevićev spisak biti nešto duži, da bi se onda pred sam susret skratio na uobičajeni broj od 18 do 20 fudbalera.

 

Avaz.ba

Podijelite članak