Portal 072info

Baždarević: Zaboravimo prošlost, ispred nas su vrlo važne stvari

Sretan sam i ponosan zbog povjerenja koje sam dobio od čelnih ljudi Fudbalskog saveza BiH (FSBiH). Sada je na meni da to povjerenje opravdam. Imam puno energije i nadam se da ćemo ponovo pronaći onu pozitivnu energiju i učiniti ono što u ovom momentu mnogi smatraju nemogućim – kazao je novi selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević za Fenu.

On smatra da BiH ima šanse za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. u Francuskoj, iako tako, kako kaže, mnogi danas ne misle.

“Za mene su šanse tu, treba igrati do kraja svaku utakmicu i na kraju napraviti bilans. Sada je potrebno s ljudima iz FSBiH uraditi analizu, zaboraviti neke stvari koje su iza nas i gledati šta je naprijed. A ispred nas su vrlo važne stvari”, kazao je bivši igrač Željezničara, te reprezentacija SFRJ i BiH.

Dodao je da je sada potrebno napraviti zajednički plan i vratiti pozitivnu atmosferu.

“Kvalitet sigurno imamo i moramo pokušati napraviti ono što se od nas očekuje. Mnogi danas postavljaju pitanje da li je to moguće. Ja kažem da jeste”, zaključio je Baždarević.

Mehmed Baždarević danas je izabran za selektora reprezentacije BiH, na sjednici Izvršnog odbora FSBiH u Zenici, gdje je dobio jednoglasnu podršku 15 članova Odbora.

Izvršni odbor ponovo će se sastati 27. decembra kada će biti izabran novi stručni štab, odnosno prvi saradnici Baždarevića.

Novi bh. selektor navodi da još nije razmišljao o tome.

“Sačekajmo da se sve ovo slegne. Prvenstveno, za mene ovo predstavlja veliko zadovoljstvo”, rekao je na kraju Baždarević za Fenu.

sport.ba

Podijelite članak