Portal 072info

Baždarević: Zaslužili smo pobjedu, ali smo nasjeli na provokacije protivnika

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mehmed Baždarević je nakon večerašnje utakmice u Grčkoj čestitao svojim igračima na velikoj utakmici i naglasio kako je naša selekcija zaslužila pobjedu.

– Zaslužili smo pobjedu. Teško nam je pao ovaj gol, ali moji igrači zaslužili su sve čestitke. Pobjeda je trebala biti naša, ali nažalost nasjeli smo na provokacije protivnika. Tražio sam od igrača da čuvamo loptu i da damo drugi gol jer bi tada sigurno bilo sve gotovo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Selektor je također naglasio kako se glavni sudija na utakmici Jonas Eriksson treba stidjeti ovog suđenja.

– Žao mi je i treba se glavni sudija sramiti svog suđenja koje je bilo tendeciozno, jer je od prvog starta počeo dijeliti žute kartone. Žao mi je što kod gola Grčke nije svirao dva prekršaja nad našim igračima, ali šta je tu je. Nadam se da ćemo biti sportski dočekani u Sarajevu kako smo zaslužili.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Također, selektor je naglasio da je nakon svega viđenog na večerašnjoj utakmici razočaran što ipak nismo osvojili tri boda.

– Moram priznati da sam želio tokom priprema da vidim dobru reprezentacije BiH koja se bori. Mislim da smo bili suviše naivni. Borba za drugo mjesta će biti naša siguran sam u to. Nastavit ćemo da radimo i da se borimo – zaključio je Baždarević.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Baždarević je izjavio da nakon večerašnjeg remija i dalje imamo sve u svojim rukama kada je u pitanju borba za drugo mjesto.

–  Još puno utakmica jer pred nama i imamo sve u svojim rukama nakon ovog boda. Želim da igramo i dalje za prvo mjesto, bit ćemo na proljeće jači i mislim da je drugo mjesto izvodvljivo, ali ostat ćemo u trci za prvo. Zašto da ne dobijemo Belgiju i Grčku u BiH. Moramo igrati sa više pameti i mangupluka i nadam se odlasku u Rusiju. – zaključio je Baždarević.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sportplus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sportplus”
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija